Condemnen l'alcaldessa a pagar 500 euros setmanals per la pancarta dels presos

La interlocutòria del jutjat considera que la pancarta "s'ha substituït per llaços i rètols que s'han col·locat a l'interior i a les finestres de l'ajuntament".

El jutjat contenciós número 10 de Barcelona ha condemnat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, a pagar 500 euros setmanals del seu patrimoni fins que no retiri llaços grocs i cartells que assegura que hi ha a les finestres de l'ajuntament. La interlocutòria del jutjat considera que l'Ajuntament no ha complert la sentència del mateix jutjat que ordenava la retirada de la pancarta que hi havia a la façana reclamant "llibertat presos polítics", ja que tot i que es va retirar aquesta "s'ha substituït per llaços i rètols que s'han col·locat a l'interior i a les finestres de l'ajuntament". Cal recordar que la pancarta va ser despenjada el juny passat després de la sentència arran d'una denúncia de Ciutadans.

Més info: L'Ajuntament retira la pancarta de "Llibertat presos polítics"

El text considera que l'Ajuntament ha obrat de "mala fe" i condemna així a l'alcaldessa a pagar 500 euros setmanals, del seu patrimoni, fins que no es demostri que s'han retirat aquests símbols que assegura la interl·locutoria que hi ha a l'edifici. Segons fonts municipals, l'alcaldessa ha quedat astorada amb aquesta interlocutòria, ja que s'havia complert la sentència al juny. 

Captura de pantalla 2022 03 17 a las 17.54.54
Captura de pantalla 2022 03 17 a las 17.46.16

 

De fet, al novembre, el jutjat va condemnar l'Ajuntament a pagar els costos d'aquest procés i Ciutadans, precisament, va demanar que fos Mireia Ingla qui pagués del seu patrimoni els costos judicials. 

Més info: Condemna a l'Ajuntament per la pancarta política i Cs valora demanar que ho pagui Ingla

Casualment, aquest dilluns, 21 de març, al ple municipal es debatrà l'aprovació d'una moció de Junts per recol·locar una pancarta a la façana de l'Ajuntament que digui "llibertat, amnistia i prou repressió".

Més info: Junts insta al govern col·locar de nou la pancarta reivindicant l'amnistia i la llibertat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem