Can Cabassa i les entitats de bàsquet del municipi han centrat l'audiència pública

Els veïns de Sant Cugat han portat al plenari les seves propostes i precs

El projecte per construir habitatge i una residència d'estudiants a la masia de Can Cabassa i les infraestructures pels equips de bàsquet de Sant Cugat han centrat les queixes de la ciutadania durant l'audiència pública del ple municipal, celebrat aquest 20 de febrer.

La finca de la masia de Can Cabassa ha agafat protagonisme a l'audiència pública, on s'han reunit més d'una desena de veïns per donar suport a la intervenció. Elias La Torre, portaveu del veïnat, ha expressat el seu desacord i descontent envers la decisió de construir més habitatges de caràcter social i una residència universitària en un barri que ja està "massa atapeït" i no beneficia a la comunitat.

El tinent d'alcalde regidor d'Urbanisme, Francesc Duch, ha explicat que la modificació de la masia és una proposta que es busca des d’abans d’aquest mandat. “Des dels partits del Govern s’ha estudiat la situació i, conjuntament amb propietaris privats, hem trobat un encaix que creiem que és beneficiós pel barri i la ciutat” ha contestat Duch. Davant la insistència dels veïns de saber quins són els beneficis per a ells, el regidor ha exposat que disposar d’una nova zona verda pública, els habitatges assequibles i una residència d’estudiants davant d’una Universitat són alguns d’ells.

Més info: La masia de Can Cabassa acollirà habitatge públic i una residència

Situació de Can Barata

Les llicències de Can Barata han tornat a l’audiència de la mà de Joan Soldevila, qui ha denunciat la passivitat i la falta d’empatia per part del Govern. Ha sol·licitat una reunió amb Francesc Duch pel tema de l’aigua i el tancament perimetral de la finca, i una altra reunió amb la junta administrativa de Can Barata “perquè l’ajuntament rendeixi comptes sobre el que ha fet fins ara”. Duch ha declarat que tenen respostes i que estan fent passos que accedeix a explicar-li en una reunió.

El president de la junta de cooperació de Can Barata, també present a la reunió plenaria, ha denunciat públicament la perillositat del perímetre de caça per la seva proximitat al Camí dels Monjos. Des de l’Ajuntament han anunciat que ja han contactat amb els agents rurals de la Generalitat i que miraran de posar alguna solució.

L'enderroc d'una casa

Gemma Magro, ha parlat en nom del seu veí, Bienvenido Mateos, qui cita i pregunta a la seva carta si "és més delicte fer-se una casa que ocupar la d'altres". Aquesta menció es deu al fet que la seva filla viu en una casa sostenible que ell mateix li va construir i que ha estat focus d'un seguit de multes.

Duch ha fet al·lusió a la necessitat d'una llicència municipal quan es tracta de la construcció d'habitatge. "Les parcel·les no compleixen els requisits bàsics per ser edificades" ha exposat. També ha conclòs que "el pagament de les multes no posa fi a l'ordre d'enderroc que dictamina el procés administratiu de l'ajuntament". Mateos, qui definitivament ha agafat la paraula, ho ha fet en un to amenaçant: "Tu ets veí meu, si em pressiones per tirar la casa, tingues per segur que tiro la teva abans que la de la meva filla".

La UESC i Qbasquet reclamen un tracte d'igualtat

Les entitats esportives de Sant Cugat, UESC i Qbasquet, han reclamat un tracte igualitari i equitatiu respecte a la distribució de les pistes cobertes, per a poder dur a terme i fer ús de les instal·lacions esportives municipals. Anna Ponce, mare d'un nen de Qbasquet que va patir un incident a la pista a causa del terra relliscós, ha denunciat la discriminació cap els nens que juguen a bàsquet pel que fa a subministrament d'equipació.

Més info: Un jugador del Qbasket passa 2 dies a l'UCI, després d'una relliscada entrenant

Carles Sobirà, pare de 2 nens que juguen a la UESC, ha expressat la seva preocupació envers un municipi que no para de créixer i, no obstant això, els espais lúdics i per fer esport per a la canalla no ho fan de manera paral·lela. "Fins a quin punt han de créixer les ciutats si no poden oferir prou equipament als seus nens" ha exposat.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, tot i compartir les seves reflexions sobre la importància de l'esport, ha declarat que s'han de tenir en compte "aspectes tècnics" a l'hora d'adaptar una nau per fer-la un pavelló i això requereix temps.

Problemes a la via pública

Rosa Maria Peris, veïna dels Jardins del Vallès, ha exposat la impossibilitat de conciliar una vida tranquil·la a causa del soroll que generen les activitats dutes a terme als jardins. "Els permisos d'activitats duren molt i es fan els caps de setmana; però quan no hi ha permís de l'Ajuntament, també hi ha festa, salten la tanca". La regidora de Cultura, Esther Madrona, ha declarat que des de l’Ajuntament són curosos amb les activitats que duen a terme, apostant per la convivència entre els veïns. També ha explicat que les activitats com les sessions de Jam consten d’un limitador acústic.

El mal estat de l'avinguda La Piscina ha tornat a portar-se a l'audiència pública. Saida Lanau, veïna de Sant Cugat, ha parlat en nom de 100 veïns que recolzen i demanen una reunió amb l'Ajuntament perquè comprovi i millori l'estat de l'avinguda. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha accedit a la trobada. Silvia Tusell, veïna i alcaldable de Valents, ha exposat la confusió que genera el model del carril bici i la incomoditat que suposa haver d'estar baixant-se contínuament per falta de continuïtat i sentit.

Juan Ignacio Puebla, veï proper al Garden Pizza, ha denunciat anys de soroll, "agressions i amenaces" provinents de l'entorn del restaurant i ha declarat una falta de resposta i implicació per part de l'ajuntament, a qui ha exposat més d'una vegada la situació que viu la seva família. Així doncs, ha demanat, novament, els expedients del que s'està fent de l'ajuntament. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem