Carmela Fortuny assumeix l'alcaldia de Sant Cugat

"He vingut a fer feina", ha remarcat en el seu discurs de presa de possessió

Carmela Fortuny ha assumit el càrrec d'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès aquest dijous, 7 de maig, prenent el relleu a Mercè Conesa, qui deixa l'alcaldia per presidir el Port de Barcelona. Fortuny ha esdevingut alcaldessa amb els vost a favor dels regidors del PDeCAT-Demòcrates, i ha promés el càrrec amb el compromís de "complir les obligacions del càrrec amb fidelitat a la voluntat dels veïns i veïnes de Sant Cugat".

La presa de possessió de Fortuny ha tingut lloc durant el ple extraordinari celebrat a l'Ajuntament de Sant Cugat en el qual Mercè Conesa ha renunciat al càrrec sent acomiadada per l'oposició amb elogis personals i retrets polítics. Després de la votació a les propostes d'alcaldia per a la ciutat, Fortuny ha estat escollida, amb els deu vots a favor del PDeCAT-Demòcrates, com a nova alcaldessa de Sant Cugat, la sisena en període democràtic, sent la segona dona en assumir aquest càrrec.

Mireu les imatges del ple extraordinàri.

Després de prometre el càrrec mostrant la seva "fidelitat a la voluntat dels veïns i veïnes de Sant Cugat", els membres de l'oposició li han adreçat les seves felicitacions, així com li han traslladat els seus encàrrecs per al seu mandat, que just comença.

Moment de la celebració del ple extraordinari. FOTO: Artur Ribera

El regidor no adscrit Dimitri Defranc li ha demanat que "compleixi amb les obligacions com alcaldessa" apuntant que "sabrem estar al costat dels projectes de ciutat", i demanant-li que "segueixi parlant amb els regidors per seguir construint". Per la seva banda, Álvaro Benejam (PP) li ha demanat que "exerceixi el càrrec amb la diligència que requereix, tenint en compte que representa no només els seus votants, sinó tots els ciutadans de Sant Cugat".

Pere Soler (PSC) ha afirmat que "ens tindràs sempre al costat d'allò que suposi millores per als ciutadans", remarcant que "farem una oposició constructiva, però també inflexible", i Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha emplaçat Fortuny a esforçar-se en quatre línies prioritàries: la participació ciutadana, el bon govern i la transparència, la defensa del dret a l'habitatge, i medi ambient.

Per part d'ERC-MES, Mireia Ingla ha felicitat la nova alcaldessa, lamentant que "malgrat que la seva manera de fer sigui diferent, el model de ciutat, cap on va, és el mateix", i recordant les prioritats de la seva formació en temes com l'habitatge, joventut i urbanisme, entre altres, emplaçant-la també a treballar per "la nova república". Aldo Ciprian (Cs) li ha demanat "dedicació completa", lamentant "l'absència de l'anterior alcaldessa a la ciutat".

Núria Gibert (CUP-PC) ha apuntat que "ens trobarà al costat de les polítiques que facin costat a les persones", emplaçant a treballar i parlar per fer "allò per al qual la ciutadania ens ha escollit". Finalment, Cristina Paraira (PDeCAT-Demòcrates) li ha agraït que hagi "assumit el repte" per "defensar el model de ciutat".

Fortuny: "He vingut a fer feina"

Fortuny ha prés el relleu a Conesa. FOTO: Artur Ribera

En el seu discurs d'investidura, Carmela Fortuny ha tingut primerament paraules d'agraïment a Mercè Conesa per la seva tasca com a alcaldessa, destacant que la seva principal preocupació "ha estat sempre el benestar dels veïns i veïnes" des de "l'escolta activa, sensible a totes les mirades, dialogant i, a la vegada, ferma en els teus principis i conviccions".

També li ha agraït la confiança que li ha dipositat, i ha reconegut la tasca feta pels seus predecessors en el càrrec, i regidors i regidores tant dels equips de govern com de l'oposició. Paraules també per la seva família.

"Agafo el relleu de l'alcaldia de Sant Cugat amb molta il·lusió i alhora amb un ferm compromís: donar continuïtat al projecte de l'equip de govern", ha remarcat Fortuny, destacant com a eixos del pla d'acció municipal el desenvolupament econòmic, el progrés social, l'entorn urbà de qualitat i la cultura innovadora.

Igualment, s'ha compromès a posar en funcionament les inversions en marxa, com La Unió, l'Institut Leonardo o Can Quitèria, entre altres, així com aprofundir en les polítiques mediambientals o les polítiques socials. Per fer-ho possible, ha fet valdre la professionalitat dels treballadors municipals.

Una crida també als partits de l'oposició. "Tot i les diferències ideològiques entre nosaltres, els demano que sumem en tots aquells temes de ciutat, en tots aquells projectes que afecten el conjunt de la nostra població", ha emplaçat, oferint "diàleg per buscar el màxim consens possible".

Paraules també en referència al procés. "Des del món local hem treballat i treballarem, també, per un nou país, lliure de presos polítics, on la llibertat d'expressió i de pensament conformin la base democràtica d'una nova república". En aquest sentit, unes paraules dedicades especialment a Raül Romeva: "els volem a tots a casa".

Fortuny és la nova alcaldessa de Sant Cugat.- FOTO: Artur Ribera

Després de citar el grup musical Manel, paraules també per als nous Consellers santcugatencs, presents a la sala, i referències al món de la muntanya, del qual n'és aficionada. "Crec que traslladar els valors de l'esport a la política pot ajudar a assolir els nostres reptes com a projecte col·lectiu", ha defensat.

Fortuny ha reiterat el seu compromís amb Sant Cugat, fent valdre la feina de les entitats, i encoratjant-les a "continuar endavant perquè el Sant Cugat que volem el fem entre totes i tots", i reivindicant que "he vingut a fer feina".

Després d'aixecar la sessió plenària, La Lira ha homenatjat l'alcaldessa sortint i l'alcaldessa entrant amb les seves cançons al vestíbul de l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem