L'oposició acomiada Conesa amb elogis personals i retrets polítics

Mercè Conesa ha renunciat al càrrec d'alcaldessa durant el Ple Municipal extraordinari d'aquest 7 de juny

La fins ara alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha oficialitzat la seva renúncia al càrrec durant un ple municipal extraordinari celebrat aquest dijous, 7 de juny. Després de vuit anys a l'alcaldia i vint a l'Ajuntament de Sant Cugat, Conesa s'ha acomiadat de la política santcugatenca entre elogis de l'oposició al seu talant personal i algunes crítiques a la seva gestió política. Carmela Fortuny ha pres el relleu a Mercè Conesa com a alcaldessa de Sant Cugat fins a les eleccions municipals de 2019.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha criticat el model de ciutat de Sant Cugat i han assenyalat Mercè Conesa com una de les màximes responsables: "El seu llegat deixa a la intempèrie les classes populars de Sant Cugat, han deixat que la ciutat expulsés les classes populars mentre vostès s'ho miraven". D'altra banda, Gibert ha agraït el posicionament de la exalcaldessa contra la repressió de l'estat espanyol, en la voluntat de transformar la vella política i en la reivindicació dels drets de les dones, tot i que "les paraules no han passat a fets". "Marxa sense donar una explicació plausible del robatori continuat de la nostra ciutat", ha finalitzat en referència al Cas Palau.

Des d'ERC-MES, la portaveu Mireia Ingla ha lamentat que Mercè Conesa no esgoti el mandat de quatre anys i no compleixi "el compromís adquirit amb la ciutadania". "Hem tingut la sensació que potser Sant Cugat no era la seva prioritat", ha afirmat Ingla, en referència a la compaginació del càrrec d'alcaldessa amb la presidència de la Diputació. Amb tot, la portaveu republicana ha agrait a Conesa "la seva dedicació de vint anys a la política local i a Sant Cugat": "Vostè estima la ciutat i té vocació de servidora pública".

"Li desitgem el millor en la seva nova etapa", ha proclamat el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, que ha afegit: "Perdem una gran rival política amb qui hem tingut intensos debats que ens han ensenyat el bo i el dolent de la política municipal".

"Conesa és una bona persona"

"Celebrem que per primera vegada hi hagi hagut una alcaldessa a la nostra ciutat, que ha sigut important també en l'àmbit metropolità", ha destacat el portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, que ha destacat la seva "alta capacitat de gestió i lideratge". Tot i això, ha lamentat "falta de voluntat per arribar a acords més amplis" i "el greu problema amb l'habitatge". Gutiérrez també ha agraït la dedicació de Conesa a la ciutat i també ha fet referència al cas del 3%: "No dubtem de la seva voluntat de fer política de manera honesta, per això ens hauria agradat que no hagués hagut de defensar una gestió que no era seva i que han condemnat els jutges".

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha destacat els "anys de lideratge, de mà estesa i enteniment" de la ja exalcaldessa. "La primera dona en exercir el càrrec d'alcaldessa, la primera presidenta de la Diputació i la primera presidenta del port de Barcelona. Has obert camí en un món dominat per homes", ha assenyalat Soler, que també ha destacat que "sempre ha intentat transmetre el valor de la honestedat". "Has mostrat aspectes que sempre haurien d'estar a la política: saber escoltar i assumir la responsabilitat de presa de decisions", ha afegit. Tot i això, el portaveu socialista ha criticat la visió independentista del govern, afirmant que Conesa ha estat tant "l'alcaldessa del pacte com l'alcaldessa del procés".

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha agraït la "correcció i cordialitat" de Mercè Conesa malgrat les diferències ideològiques: "Conesa és una bona persona". Tot i això, s'ha mostrat crític amb alguns aspectes de la ciutat com la gestió urbanística o la seguretat i, especialment, amb "la utilització de la institució i de l'espai públic en favor de determinades idees que han aprofundit la divisió social". "Li demano un últim servei a la ciutat: que transmeti a la seva sucessora la necessitat de mantenir els valors de cordialitat, empatia i correció", ha afegit.

Els companys

Cristina Paraira i Mercè Conesa durant l'últim ple municipal de Conesa com a alcaldessa FOTO: Artur Ribera

Cristina Paraira, en nom del grup municipal del PDeCAT-Demòcrates, ha volgut agrair la dedicació de Mercè Conesa a la ciutat durant els últims vint anys i li ha desitjat sort en la seva nova etapa. "Sempre ha sapigut està al costat de la gent i vetllant pels interessos d'aquesta ciutat", ha emfatitzat Paraira, que ha definit Conesa com una persona amb "humilitat, senzillesa en el tracte, compromesa, intel·ligent, valenta, honesta, amb visió avançada i ferma en les seves decisions".

"Ha deixat petjada a Sant Cugat", ha afirmat la portaveu de PDeCAT-Demòcrates, que ha assegurat que estan "molt orgullosos" de la ciutat que han construït". "Ha sigut una gran alcaldessa", ha rematat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem