Mercè Conesa ja no és alcaldessa de Sant Cugat

Mercè Conesa, primera dona alcaldessa de Sant Cugat, deixa l'Ajuntament després de vint anys de càrrecs públics

Mercè Conesa ja no és alcaldessa de Sant Cugat. Després de vuit anys al càrrec i vint a l'Ajuntament, el Ple Municipal d'aquest 7 de juny ha oficialitzat la renúncia de Conesa a l'alcaldia; pas previ a assumir la presidència del Port de Barcelona. Carmela Fortuny, fins ara tinent d'alcalde de Cultura, serà la nova alcaldessa fins a les eleccions municipals de 2019. Unes 160 persones han assistit a la sessió plenària i han acomiadat amb aplaudiments i dempeus a Mercè Conesa. L'oposició ho ha fet amb elogis personals i retrets polítics. És el segon canvi recent en el govern santcugatenc, després de la marxa de Damià Calvet la setmana passada.

Mercè Conesa ha aprofitat el discurs de comiat per mostrar el seu agraïment a totes les persones que l'han acompanyat en aquests vint anys a l'Ajuntament de Sant Cugat i a la ciutadania en general. Un dels primers records ha estat pels antecessors al càrrec, els ja difunts Oriol Nicolau i Àngel Casas i Joan Aymerich i Lluís Recoder. Conesa també ha recordat la figura de Jaume Tubau, regidor amb Lluís Recoder i que va morir prematurament: "Soc alcaldessa per casualitat, perquè ho hauria d'haver estat el Jaume. Era un home amb passió per la ciutat i la seva malaltia li va impedir desenvolupar aquesta passió. Sempre l'he tingut present".

"El més gran honor que pot tenir una persona és ser alcaldessa de la seva ciutat", ha reivindicat Mercè Conesa, que ha assegurat que marxa contenta per la feina feta en la seva etapa al capdavant de l'Ajuntament de Sant Cugat. Finalment, la ja exalcaldessa ha reivindicat el paper de la comunitat educativa i les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat. "Gràcies immenses a totes les entitats que treballen per impulsar el batec de la ciutat", ha afegit.

"Ha estat un gran honor", ha finalitzat Mercè Conesa, abans de rebre l'aplaudiment de les gairebé 200 persones que han volgut assistir en el ple de comiat de la primera alcaldessa que ha tingut mai Sant Cugat. Va entrar a l'Ajuntament l'any 1999 com a regidora de l'equip de govern de Lluís Recoder, a qui va substituir el 2010. Després, va guanyar les eleccions municipals del 2011, amb majoria absoluta, i del 2015. Els últims tres anys també ha estat presidenta de la Diputació de Barcelona.

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha omplert per acomiadar Mercè Conesa com a alcaldessa FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem