Casado (PP) sobre l'escola catalana: "L'adoctrinament existeix" i "ha d'acabar"

El vicesecretari del Partit Popular ha visitat Sant Cugat en un acte de precampanya

El vicesecretari del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat durant una visita a Sant Cugat aquest 1 de desembre que "l'adoctrinament" a l'escola catalana "existeix" i "ha d'acabar". El popular també ha afirmat que "Catalunya i la resta d'Espanya sempre han anat junts: al 1714 i generalment". A més, ha avançat que una reforma constitucional "mai podrà ser una proposta per acontentar els independentistes" i ha rebutjat la proposta d'una hisenda catalana del PSC.

"Jo no tinc els meus fills a l'escola catalana, però tinc amics amb fills i m'expliquen els deures que tenen, els cartells que han hagut de pintar en manifestacions, els mapes de geografia dels llibres. Sincerament, l'adocrinament existeix", ha afirmat un dels homes forts del PP de Mariano Rajoy, abans de participar en un dinar col·loqui amb militants del PP de Sant Cugat.

"Això s'ha d'acabar", ha afirmat el vicesecretari del PP, que ha demanat "una bona educació" amb "un bon ús de les dues llengües oficials i d'una tercera com l'anglès". "S'ha de tenir més en compte PISA i menys en compte TV3, més la Selectivitat i menys els Països Catalans", ha afegit.

Casado ha reclamat que s'ha de dir als alumnes que "ens preocupem pel seu futur i no pel passat". "El passat no s'ha d'oblidar però tampoc s'ha de reobrir, està allà. El futur és el que han de conquistar, formant-se bé, no en l'odi sinó en la concòrdia".

"Units"

Pablo Casado ha demanat "no inventar-se fronteres" ni "batalles" ni "dos bàndols en un esdeveniment històric" quan "Catalunya i la resta d'Espanya sempre han anat junts i de la mà: en el 1714 i generalment en tots els problemes".

El vicesecretari del PP ha carregat contra l'independentisme, a qui ha acusat de provocar "fractura social" i "fallida econòmica" i s'ha referit als canvis de seus d'empreses: "Volem dir a tots els empresaris que tornin a Catalunya. Les 3.000 companyies que van decidir que no podien suportar la inseguretat jurídica ni la fracutra, esperem que tornin després del 21 de desembre".

Sobre el decret aprovat per facilitar el canvi de seu social de companyies, Casado ha afirmat que es va fer per afavorir la "mobilitat empresarial" i que espera que Catalunya pugui tornar a atraure empreses.

No a la hisenda catalana

Pablo Casado, responent les preguntes dels mitjans de comunicació FOTO: Lali Álvarez

Pablo Casado ha rebutjat frontalment de la proposta del PSC d'una hisenda catalana que recapti tots els impostos i la condonació del deute. "Les propostes del PSC no són positives, ja vam veure on van conduir anterioment: als dos tripartits anteriors i a la situació actual".

 

"No s'arregla res condonant la deute dels que no han gestionat bé els recursos dels catalans i no s'arregla res recaudant més impostos des de Catalunya, si el problema és com s'estan utilitzant els diners que ja es recapten".

Sobre la reforma constitucional, Casado ha assegurat que ningú ha fet cap proposta en ferm i que si no es produeix "no és perquè el PP sigui immobilista", ja que estudiarien qualsevol proposta.

Tot i això, Casado ha avançat que una reforma constitucional no significarà més competències per Catalunya perquè "el model de transfarències ja està culminat". "La reforma constitucional mai podrà ser una proposta per acontentar els independentistes", ha afegit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem