CDC hauria cobrat una comissió de 139.000€ per una obra de Promusa, segons 'el Mundo'

'El Mundo' apunta que en total la fundació va rebre una comissió de 343.798 euros per l'aplicació del 3% en diverses obres desenvolupades per Teyco

CDC hauria cobrat una comissió per una obra a Sant Cugat de 139.473,9 euros a través de la fundació del partit Catdem. Així ho assegura el diari El Mundo en la seva edició d'aquest dimarts, 1 de setembre. Segons la publicació i arran d'un document localitzat per la Guàrdia Civil durant l'escorcoll a la seu de la constructora Teyco, a Sant Cugat l'empresa hauria donat el 3% dels 4.649.130 euros que va costar la promoció de Promusa a la plaça dels Rabassaires. 

El rotatiu apunta que en total la fundació va rebre una comissió de 343.798 euros per l'aplicació del 3% en diverses obres desenvolupades per Teyco, l'empresa de Jordi Sumarroca, conseller delegat de la constructora i fill d'un dels fundadors de Convergència. La comissió prové d'obres públiques executades a Sant Cugat, però també a altres poblacions com Sant Celoni per una obra amb un cost d'1.900.000 euros; Lloret per una operació d'1.787.400,40 euros; Figueres per 1.443.623 euros i Torredembarra per una obra de 2.216.015 euros. Els municipis coincideixen amb aquells a què la Guàrdia Civil els va reclamar documentació durant el registre de CDC i Catdem. 

CDC nega que el document publicat indiqui que ha rebut comissions irregulars

El coordinador de règim intern i de comunicació de CDC, Francesc Sánchez, ha negat que el document publicat per 'El Mundo' indiqui que el partit va rebre comissions irregulars per part de Teyco.

En declaracions a Rac 1, Sánchez apunta que no apareix CDC enlloc i que només hi ha una dada manuscrita al marge que indica una quantitat. "Efectivament hem rebut donacions per una quantitat igual a aquesta de Teyco el 2009, però no té res a veure amb haver rebut comissions irregulars de cap obra pública", ha afegit. Sánchez ha explicat que CDC desconeixia l'existència d'aquest document que s'hauria trobat a la caixa forta del conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, en el registre del 23 de juliol.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem