Centenars de persones es concentren per la llibertat de tots els presos polítics

La plaça de la Vila de Sant Cugat ha estat novament el punt de trobada

Centenars de persones han fet front a les baixes temperatures a Sant Cugat del Vallès per demanar la llibertat de tots els presos polítics aquest dilluns, 4 de desembre. Ho han fet amb una nova concentració a la plaça de la Vila després que el jutge del Tribunal Suprem espanyol, Pablo Llarena, hagi aixecat la mesura d'empresonament cautelar contra tots els consellers del Govern excepte Oriol Junqueras i Joaquim Forn i també ha mantingut la presó incondicional per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Durant l'acte, l'ANC ha fet lectura d'un manifest, "Tots a casa", que s'ha llegit arreu del territori en el qual s'ha demanat un cop més la llibertat dels presos polítics que encara resten a la presó, mentre part del "nostre Govern legítim segueix a l'exili". Igualment, s'ha lamentat la manca de separació de poders i la repressió.

D'altra banda, s'ha fet una crida a "cridar ben fort a Brussel·les el dia 7 perquè tothom escolti el clam d'un poble contra el silenci dels estats de la Unió Europea davant de la injustícia, el clam d'un poble que vol aconseguir la llibertat pel camí de la democràcia i la renúncia a la violència".

"Us volem lliures perquè no heu comès cap delicte, i perquè vosaltres representeu tot allò pel que nosaltres lluitem", ha afegit, cridant a votar el 21-D, mantenint la unitat.

Unes idees que també s'han defensat des d'Òmnium Cultural, veient el "21 de desembre com una oportunitat per omplir les urnes de llibertat i democràcia", i des del CDR, cridant a "la unitat" del poble per fer front a la situació.

D'altra banda, les tres candidatures independentistes a Sant Cugat, Junts per Catalunya, la CUP i ERC, han participat de l'acte. Carmela Fortuny, per Junts per Catalunya, ha afirmat que "seguirem lluitant pels que estan privats de llibertat", encoratjant a seguir "sortint massivament als carrers" per fer front a "un Estat que actua de manera arbitrària", cridant a participar massivament a les eleccions del 21-D.

Ignasi Bea, per la CUP, ha recordat que "no oblidem que tenim persones segrestades a l'Estat espanyol des de fa anys", afirmant que "no ens cansarem de sortir al carrer fins que estiguin tots a casa". Bea ha cridat a mantenir la mobilització, apuntant que "ens han amenaçat, ens han apallissat, i malgrat tot seguim aquí dempeus. I seguirem, perquè ha quedat molt clar que l'Estat espanyol no hi entén de diàleg". Per això, ha remarcat que "la recepta implica seguir la mobilització popular", i que cal "contestar-los votant", perquè "malgrat que nosaltres no hem provocat aquesta batalla, no la podem perdre". "No ens han vençut a hòsties, no ens venceran a les urnes", ha sentenciat.

Mireia Ingla, ERC, ha recordat que "el 155 ha permès cessar un govern, ocupar unes institucions, amenaçar permanentment els nostres mitjans de comunicació, i com badem, es carregarà l'escola catalana". És per això que de cara a les eleccions ha preguntat si "després del 21 de desembre, respectaran el resultat de les urnes?".

"No ens calien més motius, però avui ens n'han donat un altre", ha dit; "avui l'estat espanyol s'ha venjat del poble de Catalunya". "No oblidarem, no perdonarem, i el 21 de desembre guanyarem a les urnes", ha clos.

L'acte ha finalitzat amb el cant d'Els segadors i crits a la plaça de "llibertat presos polítics".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem