Ciutadans demana implementar una educació pública trilingüe a Sant Cugat

La formació ho proposarà al pròxim Ple municipal del mes de setembre

El grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat del Vallès proposarà al Ple municipal un canvi de model educatiu a la ciutat i a Catalunya apostant per una educació pública, trilingüe i de qualitat. Com ha explicat Sergio Blázquez en roda de premsa, "el model actual ha de ser revisable, per fer front als reptes que tenim com a societat, que són diferents".

En aquest sentit, ha apuntat que "Espanya i Catalunya tenen un problema de falta de competències lingüístiques", i per això ha remarcat la necessitat que "l'anglès passi a ser llengua vehicular, amb més curricular". Igualment, ha remarcat la necessitat que "el castellà també tingui més pes", així com "mantenir l'excel·lència del català".

Múnia Fernández ha justificat la proposta que es portarà a Ple argumentant que es tracta d'una necessitat "derivada de la globalització", en el sentit que "l'anglès cada cop és més necessari, i el trilingüisme té molt sentit en aquest context".

En la moció presentada per Ciutadans es demana instar al Departament d'Ensenyament a convocar a totes les formacions polítiques representades al Parlament i a tots els sectors afectats a firmar un pacte autonòmic per la millora de l'educació a Catalunya. Igualment, se l'instaria a fer efectiu el trilingüisme, en tots els centres escolars, per tal de garantir que el català, el castellà i l'anglès siguin llengües vehiculars a l'horari lectiu.

Igualment, es demana que el Departament d'Ensenyament a col·laborar amb Ajuntaments, Diputacions i Consells Comarcals dotant-los d'auxiliars de conversa en anglès a les escoles que ho demanin, així com a fer efectiu el pagament del deute que té amb els Ajuntaments en relació a les escoles bressol municipals, i a ampliar les partides pressupostàries corresponents per millorar el sistema educatiu a Catalunya.

En l''àmbit local, la moció demana que s'implanti el model trilingüe a les escoles bressols de Sant Cugat, així com a totes les activitats lúdiques i culturals promogudes i/o organitzades des de l'Ajuntament.

Com ha explicat Fernández, la moció t'està treballant arreu de Catalunya, i la formació ha estat amb contacte amb interlocutors del món educatiu, tot i que a Sant Cugat no s'han mantingut reunions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem