Ciutadans titlla de "supremacistes" als independentistes i abandona el ple

La intervenció de la regidora de Ciutadans crispa el ple extraordinari de Sant Cugat sobre la situació catalana

Sant Cugat ha celebrat aquest 25 d'octubre un ple extraordinari per rebutjar l'aplicació de l'article 155, reclamar diàleg i exigir l'alliberament immediat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Una sessió que ha transcorregut amb normalitat, però que s'ha crispat amb la intervenció de la regidora de Ciutadans, Múnia Fernández Jordán, que ha carregat durament contra el bloc independentista. Posteriorment, els representants de Ciutadans han abandonat la sessió plenària.

"No és un ple extraordinari de ciutat ni res que serveixi pels santcugatencs. Només servirà perquè alguns polítics facin teràpia de grup supremacista i es donin ànims a ells mateixos", ha afirmat la regidora de Ciutadans, que també ha acusat Sant Cugat i l'alcaldessa, Mercè Conesa, de "cupeitzar-se" i abonar-se als ideals "antisistema". La regidora també ha anunciat que no percebrien la dieta per l'assistència a aquest ple.

Ha estat l'acusació de supremacista la que ha causat més indignació entre la resta de representants del ple. L'alcaldessa ha contestat molt seriosa: "L'hem escoltat amb el màxim respecte mentre utilitzava paraules indignants respecte als regidors". "No és ningú per donar lliçons a ningu d'aquest plenari", ha expressat Conesa, que ha afegit: "Ha demostrat supremacisme i infantilisme, com el nen petit que vol eludir el problema i marxa per no afrontar-lo".

"Amb la seva internvenció no només ha insultat la dignitat politica dels representants escollits per la població, també ha instultat les institucions catalanes", ha lamentat l'alcaldessa, que ha finalitzat referint-se a Jordán: "La supremacista és vostè". Des d'ERC-MES, ICV-EUiA i PSC també han criticat les paraules i el to de la intervenció de Ciutadans.

Les paraules de la regidora de Ciutadans tampoc han caigut gens bé a la CUP-PC. El regidor Ignasi Bea ha qualificat Jordán de "feixista": "La seva intervenció provoca nàusees".

 

"M'he quedat sense paraules i bastant afectada pel que ha dit, s'hauria de rellegir les seves paraules i, si li posa sentit comú, veurà que ho diria d'una altra manera", ha apuntat Carmela Fortuny, portaveu del PDeCAT-Demòcrates.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem