Comença el judici del Cas Palau amb Sant Cugat en el sumari

La instrucció del cas Palau va concloure que CDC va cobrar comissions per l'adjudicació del PAV-3 de Sant Cugat

El cas Palau arriba finalment a judici, després d'una llarga i laberíntica instrucció judicial de gairebé vuit anys. Els dos principals encausats, Fèlix Millet i Jordi Montull, s'enfronten a una petició de 27 anys i mig de presó per haver desviat almenys 18 milions d'euros del Palau de la Música i l'Orfeó Català.

Però el cas també ha esquitxat Convergència pel seu suposat finançament irregular a través de la constructora Ferrovial amb una obra investigada a Sant Cugat, entre altres. Per això, el partit s'enfronta a una possible indemnització de 6,6 milions d'euros, i el seu extresorer Daniel Osàcar a una pena de set anys i mig de presó.

Pel que fa al cas, l'instructor va concloure que hi ha indicis de desviaments de fons de Ferrovial cap a CDC a través del Palau de la Música per adjudicacions d'obra pública. Segons el jutge, Ferrovial abonava una comissió del 4% de l'import de l'obra pública adjudicada, de la qual el 2,5% s'assignava a CDC i l'1,5% restant a Fèlix Millet i Jordi Montull per la seva intermediació.

Una de les adjudicacions investigades per la justícia és el pavelló municipal de la rambla del Celler de Sant Cugat construït el 2003, adjudicat a Ferrovial pel govern municipal de CiU i que, segons la instrucció, va comportar una comissió a la formació nacionalista.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, sempre ha defensat la legalitat de l'adjudicació del pavelló municipal i ja fa quatre anys va negar cap relació amb el cas Palau.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem