La instrucció del cas Palau conclou que CDC va cobrar comissions pel PAV3

El jutge conclou que Ferrovial va fer pagaments de comissions irregulars de Ferrovial a Convergència Democràtica de Catalunya

El jutge que investiga el cas Palau, José Julián García de Eulate, ha tancat la instrucció i ha decidit mantenir la imputació de l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura. El jutge considera que Buenaventura estaria implicat en el presumpte pagament de comissions irregulars de Ferrovial a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través del Palau de la Música.

Les comissions irregulars haurien servit perquè la Generalitat adjudiqués a Ferrovial obres en un canal de l'Ebre, la línia 9 del Metro de Barcelona i la Ciutat de la Justícia de Barcelona. A més, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, governat per CiU, hauria adjudicat a la mateixa empresa un pavelló esportiu.


En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, el jutge acorda que continuï el procediment contra 16 imputats i contra 11 empreses com a responsables civils. Entre els imputats hi ha els qui van ser els màxims responsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, la seva filla, Gemma Montull, i la directora general de l'entitat Rosa Garicano.

També estan imputats els dirigents de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga Corrales, i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. A més, el jutge també inclou les dones de Millet i Montull, les filles de Millet i CDC com a responsables civils a títol lucratiu.



El magistrat conclou que hi ha indicis de desviaments de fons de Ferrovial cap a CDC a través del Palau de la Música per adjudicacions d'obra pública, a través d'un acord en què haurien intervingut els exdirigents de la constructora, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, els exresponsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, i els extresorers de CDC Carles Torrent -que va morir el 2005- i Daniel Osàcar, i Jaume Camps.



Segons la interlocutòria del jutge, Ferrovial abonava una comissió del 4% de l'import de l'obra pública adjudicada, de la qual el 2,5% s'assignava a CDC i l'1,5% restant a Fèlix Millet i Jordi Montull per la seva intermediació, percentatge del qual Millet es quedava el 80%. A més, el magistrat afegeix que Jaume Camps va rebre "alguna remuneració" almenys una vegada d'uns 33.000 euros.

El jutge acusa els imputats dels delictes de malversació de fons públics, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i administració deslleial.



Ara les parts poden recórrer la interlocutòria, demanant l'arxivament o més diligències d'investigació, o poden presentar els escrits de defensa i acusació.

CDC no està d'acord

Per la seva banda, Convergència Democràtica de Catalunya ha fet públic un comunicat a través del qual reitera que "mai s'ha lucrat" del Palau de la Música ni de les institucions que en depenen.

El partit manifesta que aquesta interlocutòria diu "exactament el mateix" que es deia en el primer tancament del procediment, reobert després per ordre de l'Audiència Provincial. En un comunicat que ha fet públic el partit, també s'assegura que es defensarà la "innocència" dels seus membres, així com la de l'extresorer Daniel Osàcar "amb tots els mitjans que la llei ens atorga".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem