Un comiat de mandat agredolç en la darrera Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix

En vista de les eleccions vinents 28 de maig, els vocals de l'EMD Valldoreix s'han acomiadat

La darrera Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix abans de les eleccions del 28 de maig ha tingut lloc aquest dijous, 18 de maig, i ha predominat un ambient agredolç al llarg de l'acte. Quatre anys de mandat a càrrec de Junts per Valldoreix amb ERC, la CUP, el PSC i Ciutadans a l'oposició. Tots els vocals han aprofitat el seu últim torn per acomiadar-se i han coincidit en l'agraïment a l'equip tècnic i l'absència de la seva companya Elena Degollada, qui va ser vocal de l'equip de govern de l'EMD de Valldoreix des de l'any 2016 i va morir l'abril de 2022.

Més info: L'EMD de Valldoreix aprova un nou projecte per Baixador amb retrets per la "mala gestió"

La vocal del PSC, Susanna Casta, ha dirigit, en part, el seu discurs al president Josep Puig: "No hem estat aquí per fer-te la guitza, som l'oposició i estem aquí per controlar una mica el que fa el govern". Ha considerat "un mandat molt pesat" aquests últims anys i ha expressat les seves ganes per acomiadar-se.

Per a José Miguel García, vocal de Ciutadans, ha estat "un honor i un privilegi" servir als veïns de Valldoreix, "ha estat un període breu però productiu". I ha puntualitzat que "tot i altres veus", referint-se al candidat del seu mateix partit, Pepe Escofet, qui va proposar com a objectiu principal dissoldre l'EMD, García opina que "l'EMD és més necessària que mai". Ha agraït als seus companys el tracte cordial i la intenció d'arribar a punts d'acord tot i les diferències.

Més info: Ciutadans es presenta a l'EMD de Valldoreix amb l'objectiu de desmantellar-la

"No he preparat res" ha iniciat Ferran Margineda, vocal de la CUP, qui ha expressat que continuarà exercint la seva acció política i sindical tot i que no es presenti aquest any. En un context electoral on tothom es "llença plats pel cap", ha incidit, "no em surt dir bones paraules, quan les aigües s'hagin calmat, parlaré". Margineda ha expressat la seva decepció recent entorn els seus companys i els ha preguntat, sense resposta, per què ara parlen de la CUP amb una línia vermella, com si aquests últims anys no haguessin arribat a consensos.

El vocal d'ERC, Jaume Sanmartí, s'ha quedat amb "la impressió que es podria haver fet més" i que l'EMD "no ha estat tan propera com hauria desitjat ni a l'altura de les circumstàncies". També ha trobat a faltar més participació ciutadana a la junta. El seu company de partit, Ramon Segura, ha recordat que "l'encàrrec dels vocals és censurar l'activitat política". També s'ha dirigit de manera nostàlgica al president, amb qui va compartir moments de joventut: "Mai hauria pensat que ens trobaríem aquí, agrair-te els anys dedicats a Valldoreix".

Lluïsa Muñoz, vocal de Junts x Valldoreix, i qui va substituir el juliol de 2022 a la difunta Elena Degollada, l'ha tingut present també al seu comiat: "Tant de hi fos ella, he intentat estar a la seva alçada". Ha agraït el suport als seus companys de govern.

Més info: Lluïsa Muñoz ja és vocal de Valldoreix

Susana Herrada, vocal de Junts x Valldoreix i qui es presenta a les properes eleccions com a candidata de l'agrupació d'electors Som Valldoreix, ha exposat que la malaltia del president "ha estat molt dura" i que han governat "in extremis" en un mandat "difícil i d'aprenentatge". També ha valorat que tot i la "discrepància política" s'han arribat a acords: "Tots hem volgut sempre el millor per Valldoreix". Ha finalitzat amb un agraïment al president Puig per la seva feina a la política.

També vocal de Junts x Valldoreix, Bernat Gisbert, ha agraït l'aprenentatge: "Ha estat un orgull compartir punts de vista, vaig arribar jovenet i me'n vaig gairebé amb dues filles. Hem après i madurat, ens ha servit a tots".

Per finalitzar, el president de l'EMD, Josep Puig, ha tancat l'acte: "He intentat sempre fer el millor per Valldoreix, he nascut i crescut aquí, tot i que l'he avorrit una mica pel que ha comportat el tema polític". També creu que des del primer dia ha estat ell "l'objectiu": "No us he donat la satisfacció". Ara considera que ha "de deixar pas" i se'n va amb la consciència tranquil·la.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem