Ciutadans es presenta a l'EMD de Valldoreix amb l'objectiu de desmantellar-la

El candidat a la presidència de l'EMD del partit taronja, Pepe Escofet, ha explicat la seva voluntat de consultar a la població l'eliminació d'aquesta administració

Ciutadans considera que l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix (EMD) suposa un cost innecessari i, per tant, vol desmantellar-la. Així ho han explicat el líder del partit a Sant Cugat, Aldo Ciprian, i el candidat a la presidència de l'EMD, Pepe Escofet, en la presentació d'aquest a la premsa aquest dijous 27 d'abril.

Més info: Pepe Escofet, candidat de Ciutadans a l'EMD de Valldoreix

"Des que Ciutadans va néixer, sempre hem volgut eliminar tota duplicitat administrativa, perquè generen més tràmits, més costos i poca eficiència", ha defensat Escofet. Així doncs, si el candidat fos elegit president de l'EMD, seguiria els següents passos: informar els veïns de Valldoreix del cost que suposa aquesta administració, consultar en un referèndum si volen mantenir-la o no i, en funció del resultat, decidir com actuar. "En el cas d'eliminar l'EMD", explica Escofet, "les competències serien assolides per l'Ajuntament de Sant Cugat".

Rebuig a les coalicions

Ciutadans ha esperat fins a l'últim moment per presentar candidat a la presidència de l'EMD i tenia sobre la taula la proposta de Susana Herrada (Som Valldoreix) per donar-li suport a la seva candidatura, com han fet Junts, PDeCAT, PP i Valents. Ciprian, però, ha remarcat que "en cap moment ens hem plantejat donar suport a una candidatura que no fos la nostra, l'únic dubte era si presentar-nos o no".

Més info: Herrada (Som Valldoreix) suma el suport de Valents per ser presidenta de Valldoreix

Més info: El PP dona suport a la candidatura d'Herrada (Som Valldoreix) no presentant candidat

En aquest sentit, ha criticat les coalicions de Som Valldoreix i de Valldoreix Plural, que té el suport de l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP, perquè no creu que s'hagi de fer un "Front Popular contra un Front Nacional, sinó una democràcia on tothom pugui escollir el seu candidat".

Els altres candidats a la presidència de Valldoreix són Juan Pich-Aguilera, de Vox, Arnau Prats, del Front Nacional, i Neus José, d'Independents

Més info: Eleccions municipals a Valldoreix 2023: els candidats a l'EMD

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem