Conesa assegura que "a Sant Cugat es podrà votar amb normalitat" per l'1 d'octubre

L'alcaldessa de Sant Cugat i els partits sobiranistes mostren el seu suport a la convocatòria del referèndum per l'1 d'octubre

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha asssegurat que els santcugatencs "podran votar amb normalitat" en el referèndum de l'1 d'octubre convocat pel govern de Catalunya. Conesa ha signat un decret d'alcaldia donant suport al referèndum i l'Ajuntament ja ha facilitat a la Generalitat la llista amb els locals que cedeix per les votacions. Així ho ha assegurat l'alcaldessa durant una roda de premsa conjunta de les formacions sobiranistes de Sant Cugat, PDECat-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC, que sumen 17 dels 25 regidors del ple.

"Estem convençuts que la normalitat absoluta és que el dia 1 d'octubre es pugui votar i que la ciutadania pugui expressar la seva opinió. La democràcia no ens espanta i un referèndum mai pot ser un delicte", ha proclamant l'alcaldessa de Sant Cugat, que s'ha mostrat convençuda que la llei aprovada pel Parlament "dona la cobertura necessària". Així, l'alcaldessa assegura que s'obriran els mateixos col·legis electorals que en les darreres eleccions catalanes i que els ciutadans podran votar "com sempre".

Sobre una possible suspensió de la Llei del Referèndum, Mercè Conesa ha demanat "no avançar esdeveniments" i ha recalcat que l'Ajuntament de Sant Cugat no actua sol: "Tots els ajuntaments catalans actuen coordinats i els alcaldes fem les mateixes passes". També ha afirmat que no han rebut cap advertiment d'estaments de l'estat i que actuen sota "l'empar" de la normativa aprovada pel Parlament català.

 

Sobre l'hipotètic paper dels funcionaris municipals en l'organització del referèndum, l'alcaldessa ha recordat que l'organització de la votació és responsabilitat del govern de la Generalitat. "Serem molt curosos amb tota la gestió que podria afectar als funcionaris, perquè els hem de preservar i han de tenir la llibertat individual, si volen, de prestar-se a col·laborar amb el referèndum", ha recalcat.

Manifest conjunt de les forces sobiranistes

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, durant la signatura del decret en favor del referèndum FOTO: Ajuntament de Sant Cugat

Els grups municipals sobiranistes del Ple Municipal de Sant Cugat, PDECat-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC, han signat un manifest conjunt per donar suport a la celebració del referèndum a l'1 d'octubre i a la llei aprovada pel Parlament de Catalunya. La portaveu de CUP-PC, Núria Gibert, ha destacat que "és un dia de celebració" que arriba després "molt temps" de treball. Gibert ha emplaçat als santcugatencs "a votar massivament" al referèndum.

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha destacat que "és un dia de satisfacció" o ha enviat "un missatge de tranquil·litat": "Això va de democràcia i el que ha decidit el Parlament de Catalunay és que l'1 d'octubre votarem, perquè és el més normal".

Declaració política dels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès


1.- Els 17 regidors i regidores del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC donen ple suport a la llei aprovada ahir pel Parlament de Catalunya, que ha de possibilitar l’exercici del dret a decidir per tal que els catalans i les catalanes votin i decideixin el futur polític de Catalunya.

2.-  Els 17 regidors i regidores del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC assumeixen la sobirania del poble de Catalunya i treballaran per implementar la decisió de la ciutadania, sigui quina sigui.

3.- Els 17 regidors i regidores del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC sumen voluntats per tal de possibilitar la votació prevista per al proper 1 d’octubre, i que aquesta votació es desenvolupi a Sant Cugat amb llibertat democràtica, civisme, i respecte als partidaris de qualsevol opció política.

4.- Els 17 regidors i regidores del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC salvaguarden la institució municipal i tot els seus treballadors i treballadores, tot garantint que continuaran exercint les seves responsabilitats amb absoluta normalitat i no es posarà en risc la seva carrera professional.

5.- Els 17 regidors i regidores del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC fan una crida a la ciutadania de Sant Cugat a participar, de manera democràtica i cívica, en la votació prevista pel diumenge 1 d’octubre.

Decret d'alcaldia signat per l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem