Conesa convoca partits i entitats sobiranistes per decidir sobre l'estelada

L'alcaldessa de Sant Cugat es reafirma en la defensa de la llibertat d'expressió

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha anunciat aquest divendres que ha convocat una reunió amb la CUP, ERC i les entitats sobiranistes –ANC i Òmnium Cultural- per analitzar la sentència de l'estelada i "decidir quina serà la resposta".

Conesa ha recordat que el consistori no ha pogut "acatar la sentència" que l'obliga a retirar definitivament l'estelada de l'espai públic perquè "hem tingut un acte de vandalisme i el pal ha quedat inoperatiu i l'estelada ha desaparegut". Uns actes que, segons l'alcaldessa, ja han estat denunciats.

Conesa s'ha reafirmat en la defensa de la llibertat d'expressió i ha recordat que "la majoria de santcugatencs donen recolzament al procés català i al referèndum" i, per això, "buscarem quina és la solució que ens pugui satisfer per seguir reivindicant l'estelada a la ciutat".

La jutgessa ha ordenat aquesta setmana la retirada definitiva de l'estelada que oneja a la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès i ha donat un termini de deu dies al consistori perquè ho faci efectiu. A més, la jutgessa ha advertit a l'Ajuntament que, si la torna a penjar, estaria incomplint el mandat judicial. Es dóna el cas que recentment uns desconeguts han desmuntat el pal on oneja l'estelada i han robat la bandera, uns fets que el consistori ja ha denunciat.

Conesa, en el marc d'una atenció als mitjans a Sant Miquel de Balenyà, ha anunciat que ha convocat una reunió amb els partits de la CUP i ERC i també amb les entitats ANC i Òmnium Cultural per "avaluar" el contingut de la sentència i "decidir quina serà la resposta" que es faci des del consistori. D'altra banda, la batllessa ha recordat que la sentència "no és ferma" i que l'Ajuntament ja l'ha recorreguda davant del TSJC.

El litigi judicial vers l'estelada a Sant Cugat té el seu origen en recurs contenciós administratiu que Societat Civil Catalana va presentar contra l'exhibició de la bandera independentista a la Plaça Lluís Millet. El passat mes de juliol, la jutgessa va donar la raó a l'entitat i va demanar la retirada de l'estelada, però l'Ajuntament va recórrer la sentència al TSJC.

Amb tot, mentre es resolgui aquest recurs, Societat Civil Catalana va demanar que s'executés la sentència provisionalment i s'ordenés despenjar la bandera, mesura que el jutge va decretar al novembre. L'Ajuntament va acatar l'ordre, però va reubicar l'estelada a la plaça d'Octavià, en una decisió aquesta setmana ha tombat la justícia, exigint la retirada definitiva de la bandera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem