Desmunten l'asta de la plaça d'Octavià i s'emporten l'estelada

Els fets han tingut lloc aquest dijous, 26 de gener

L'asta en què onejava, fins ara, l'estelada de Sant Cugat, situada a plaça d'Octavià, ha aparegut desmuntada aquest dijous, 26 de gener. A més, les persones que ho han fet s'han endut l'estelada. 

A la part inferior de l'asta, que no s'han endut perquè està collada al terra, han deixat un missatge en què es pot llegir "Visca Catalunya lliure de nacionalisme". 

Els fets encara no han estat reivindicats per cap entitat. 

Fotos de com ha quedat l'asta: 

No és la primera vegada que l'estelada desapareix

Els fets coincideixen amb la sentència que ha dictaminat el Jutjat Contenciós-Adminitratiu de Barcelona. que dona deu dies a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè retiri l'estelada.

Una sentència que tant PP com Ciutadans han exigit a l'alcaldessa, Mercè Conesa acati. Per la seva banda, la CUP, ERC i les JERC han demanat a Conesa que la mantingui. 

Tot i això, el passat mes de novembre després que la justícia sentenciés que l'Ajuntament havia de retirar l'estelada de l'estació, el govern va acatar. Això va dir l'alcaldessa, Mercè Conesa: "Haurem d'acatar l'ordre judicial, però no renunciem a la lliberta d'expressió i a la nostra reivindicació envers el procés català". Així, va fer penjar l'estelada a la plaça d'Octavià. Cal recordar que al cap d'unes hores, uns desconeguts van despenjar l'estelada, la van esparracar i la van deixar a les portes del TOT.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem