L'Ajuntament rep la sentència i decidirà en 10 dies si torna a posar l'estelada

Aquesta matinada l'estelada de la plaça d'Octavià ha desaparegut

El serial de l'estelada de Sant Cugat sembla no acabar. Minuts després que l'Ajuntament hagi enviat un comunicat explicant que tornaria a posar l'estelada robada de la plaça d'Octavià, el Consistori ha informat que finalment ha rebut la sentència que obliga la seva retirada i que en deu dies decidirà si torna a penjar la bandera o no. Un desconeguts van tallar el pal i es van endur l'estelada aquest 26 de gener durant la matinada.

En un primer moment, l’Ajuntament reconstruirà o substituirà l'asta malmesa "tan aviat com sigui possible". Després, el govern municipal valorarà "si restitueix l’estelada tenint en compte la resolució judicial rebuda aquest matí en què s’obliga al consistori a retirar la bandera de manera provisional en un termini de 10 dies".

En aquests moments, l’Ajuntament estudia la resolució i en els propers dies en farà una valoració. La resolució judicial obliga a complir una sentència d’un jutjat de primera instància de manera cautelar. La sentència està recorreguda per l’Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que encara no s’ha pronunciat.

A més, el govern municipal ha mostrat el seu rebuig a "l'atac a l'estelada" i ha condemnat "qualsevol atemptat a la llibertat d'expressió. La Policia Local ja ha posat en marxa una investigació per identificar l’autor o els autors de l’atac. Paral·lelament l’Ajuntament presentarà una denúncia.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem