Conesa envia una carta al ministre d'Exteriors pel cas del cònsul destituït

El santcugatenc Albert Ginjaume va ser destitituït com a cònsul de Finlàndia per haver convidat en un dinar l'alcaldessa de Sant Cugat

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha enviat una carta al ministre d'Exteriors del govern espanyol, Alfonso Dastis, pel cas de la destitució del cònsul honorari de Finlàndia a Barcelona, el santcugatenc Albert Ginjaume. Segons informa La Vanguardia, Conesa retreu al ministre les pressions exercides pel govern espanyol per aconseguir la seva destitució i li demana que actuï perquè el país nòrdic reconsideri la decisió.

Ginjaume va ser acomiadat per Finlàndia com a cònsul honarari per les pressions rebudes del govern espanyol. El motiu: haver convidat l'alcaldessa de Sant Cugat en un dinar amb cònsuls acreditats a Barcelona. Per aquest fet, haver condicat a una alcaldessa independentista, el van acusar de "comportament inadequat" per un cònsul i, després de les pressions espanyoles, Finlàndia va decidir destituir-lo després de 19 anys.

En la carta, la també presidenta de la Diputació de Barcelona mostra el seu "rebuig a aquesta forma d'actuar" i ha defensat el santcugatenc Albert Ginjaume: "Sempre ha exercit el seu càrrec amb total lleialtat institucional i respecte al nostre ordenament jurídic".  Per això demana a Dastis que intervingui davant l'ambaixadora a Finlàndia per reconsiderar la decisió.

Mercè Conesa també argumenta que en el dinar amb cònsuls es va limitar a explicar el treball de cooperació dela Diputació. Finalment, alerta que la "pressió política" no afavoreix "de cap manera un clima de diàleg i normalitat institucional".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem