Conesa, sobre el Cas Palau: “Tenim les mans i els calaixos ben nets”

Sant Cugat celebrarà un ple extraordinari sobre adjudicacions a Ferrovial el pròxim 20 de març

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha respost a la petició de l'oposició de transparència sobre el Cas Palau dient que “farem el ple i les auditories que calgui. Com alcaldessa sóc la primera interessada en defensar el nom i el bon procedir de l’Ajuntament de Sant Cugat”.

 

Així ho ha explicat en un comunicat fet públic per part de l'Ajuntament aquest dimecres, 8 de març, després que CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA hagin reclamat al govern municipal que doni explicacions sobre la vinculació de Sant Cugat amb el cas Palau, que investiga el presumpte finançament irregular de Convergència a través de Ferrovial a canvi d'obra pública.

 

D'aquesta manera, l’Ajuntament de Sant Cugat ha convocat un ple extraordinari sobre les obres del PAV3, com han demanat per registre les tres formacions polítiques de l’oposició citades, el dilluns, 20 de març, a les 15 hores. Per reglament, l'alcaldessa està obligada a convocar un ple extraordinari si ho demanen un mínim de set regidors, cosa que ha passat.

 

L’equip de govern ha afirmat en el comunicat que vol “màxima transparència” en tot el procés de licitació i adjudicació de les obres de construcció del pavelló de la Rambla del Celler “justament per aïllar el nom de l’Ajuntament de Sant Cugat de qualsevol ombra de dubte”.

 

En el mateix, expliquen que “tot l’expedient del PAV3 – inclòs en el sumari del Cas Palau – es va remetre el 2010 al Parlament de Catalunya i al jutjat d’instrucció. En 7 anys mai ningú ha demanat més informació ni s’ha citat mai ningú a declarar en considerar que els documents aportats estaven ben justificats”, i afegeixen que “el mateix any 2010 es va obrir una comissió informativa extraordinària de Territori on es va facilitar a tots els grups municipals de l’oposició la informació i la documentació de què disposa l’Ajuntament sobre l’adjudicació del PAV3”.

 

Per Mercè Conesa, “transparència absoluta i llums i taquígrafs. Tenim les mans i els calaixos ben nets”. En aquest sentit, afegeix que “responsabilitat política és també avantposar el nom de l’Ajuntament per davant dels interessos legítims de partit”.

 

Una posició l'alcaldessa ha reiterat als mitjans de comunicació. "En aquest Ajuntament les coses s'han fet bé" i "evidentment, estem predisposats a celebrar el ple extraordinari, i a què es puguin auditar de nou aquests expedients". Amb tot, Conesa ha declarat que "considerem que aquests expedients han estat molt auditats. En primer lloc, per part de l'interventor municipal; en segon lloc pel Parlament de Catalunya; i també per part del jutge, i en cap cas ens han demanat explicacions ni compareixences per part de l'Ajuntament de Sant Cugat. És més, el jutge diu que la tramitació administrativa ha estat correcta", ha recalcat.

És per això que l'alcaldessa ha assegurat que "mostrem absoluta tranquil·litat", fent valdre "la feina dels tècnics, i la feina rigorosa de l'interventor i el secretari municipals que han fiscalitzat tot l'expedient". "Estem molt tranquils en relació als sistemes de contractació de l'administració de Sant Cugat", ha sentenciat.

En relació al moment en què s'ha presentat la petició per part de l'oposició, Conesa ha considerat que "fan la feina que ha de fer, que és mirar de treure redit, i jo no he de dir què han de fer o què han de deixar de fer". "A mi, el que m'interessa és sobretot protegir el bon nom de l'Ajuntament de Sant Cugat i traslladar gran tranquil·litat a tota la ciutadania que en aquest Ajuntament les coses s'han fet bé", ha remarcat, afegint que "si hi havia males pràctiques en altres àmbits, les perseguirem nosaltres també, perquè en cap cas volem que quedi en entredit el nom i el bon fer de l'Ajuntament de Sant Cugat".

Pel que fa al seu paper al capdavant de l'Ajuntament, i a l'interès mediàtic generat al voltant del cas, Conesa ha defensat que "sempre he actuat en absoluta coherència, honestedat i transparència al capdavant de l'Ajuntament, i això ho tinc molt clar. Sóc molt coherent amb els actes que he anat aprovant, i ho seguiré fent i defensant".

"Com a Ajuntament de Sant Cugat, posem de nou a disposició de tots els grups de l'oposició, com ja vam fer el 2010, l'expedient sobre aquest cas i sobre totes les contractacions que hem desenvolupat", ha aclarit, instant a què "les mirin del dret i del revés, que aquestes són correctes. Hem seguit els tràmits administratius, han estat fiscalitzades per secretari i interventor de l'Ajuntament, i nosaltres defensem l'honorabilitat dels tècnics i funcionaris de l'Ajuntament de Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem