El Consell de Barri de La Floresta es planteja tenir més autonomia

També s'ha presentat la proposta de Pedro José Martin com a guardonat amb la Declaració d'Orgull Florestà

El barri de La Floresta ha celebrat el Consell de Barri dimecres 30 de novembre, presidit per Marco Simarro, on destaquen les millores als carrers del districte i el debat per aconseguir més autonomia a l'ens del consell.

El camí Floresta-Valldoreix o el camí escolar del barri són alguns dels que s'estan actualment arranjant. En procés està el projecte de l'avinguda d'Emeterio Escudero i la millora de l'accessibilitat de l'avinguda de Verge de Montserrat, que començarà el 12 de desembre. A més, està en marxa el pla d'asfaltat, que contempla també la plaça del Centre i l'avinguda Can Busquets. Pel que fa al Casino, s'ha renovat la tarima i s'ha inclòs una rampa accessible, però falta pintar i sanejar algunes parts que els veïns van demanar. Finalment, la urbanització del carrer de Ginjoler i el soterrament de la línia de mitja tensió s'espera per a finals del 2023.

El Consell és l'espai per a que els veïns comparteixin dubtes i preocupacions i en aquesta edició s'ha parlat del parc de la Mimosa, que a l'hivern es queda sense llum molt aviat. S'ha acordat que es parlarà amb el conserge per a que encengui les llums fins més tard per conservar l'activitat de les famílies.

Orgull Florestà

Pel que fa a la Declaració d'Orgull Florestà, s'ha proposat el veí ja traspassat Pedro José Martin, fundador de l'Olympic i de l'Agrupació Teatral La Floresta, i està pendent de votació. "Tothom el coneix. Des que va arribar estava donant un cop de mà a tot arreu i feia que tothom s'hi enganxés", han declarat els proposants. Per ara, s'ha atorgat un diploma de reconeixement a la seva filla, que ha destacat la "desobediència" del seu pare per fer que el barri "avancés".

Respecte a les novetats, cal destacar que Ràdio La Floresta s'ha quedat sense espai i l'Ajuntament li ha cedit un espai al Centre Sociosanitari. "Volem fer un treball entre joventut i gent gran per tenir relleu. La ràdio està oberta a tothom", ha declarat Juan Merino, membre del mitjà. A més, s'ha avisat al veïnat que es poden votar els Pressupostos Participatius fins l'11 de desembre i que el col·lectiu Clau Mestra farà unes portes obertes a les Cases dels Mestres pròximament.

Més poder de decisió

Un altre dels punts calents del dia ha estat quan s'ha presentat el nou Reglament del Consell de Barri, moment en què Ramon Piqué, veí de La Floresta i expresident del Consell, ha obert el debat que està sobre la taula des de fa uns anys: "El consell dona no ens dona suficient". De fet, un grup de veïns van començar negociacions amb l'Ajuntament per tenir més autonomia.

"No volem barallar-nos sinó sumar forces", ha dit. "Entre una EMD, que aquí no es pot fer, i un Consell de Barri hi ha un llarg recorregut". Així, després de dos anys i vuit reunions, aquests veïns volen almenys canviar part de la normativa per fer el consell més participatiu, poder fer consultes ciutadanes i no sentir "que no serveix de res". "Els amos del tros som nosaltres. Que els polítics que hem votat no es pensin que són els amos del tros", ha reivindicat un altre veí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem