El Consell de Mira-Sol engega amb malestar per l'aturada del Pla de Millora de Can Cabassa

El Consell de Barri de Mira-Sol comença a caminar després de la sessió de constitució de l'ens participatiu

El Consell de Barri de Mira-Sol ja està constituït, després de celebrar la primera sessió de l'ens en el nou mandat. Un consell marcat pel malestar i la indignació dels veïns amb l'aturada del projecte del Pla de Millora Urbana de Can Cabassa.

Així, amb el de Mira-Sol ja són 3 els consells de barri que han començat a caminar, després que també s'hagi constituït el de la Floresta i el de Centre Est.

El Pla de Millora Urbana de Can Cabassa

Cal destacar que les diferents associacions veïnals de Mira-Sol han signat una carta que s'ha llegit al Consell de Barri, per mostrar la seva "sorpresa i malestar per la posició del consistori respecte a l'aturada del Pla de Millora Urbana de Can Cabassa".

A més, la carta afegia que "no és acceptable el rebuig a aquesta proposta de consens". Per últim, la carta apunta que "l'Ajuntament acabarà acceptant el projecte perquè és l'únic que té consens veïnal".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat que els tècnics d'urbanisme estan valorant quina ha de ser la millor opció per aquest projecte: "Aquest Govern no rebutja res, no hem pres cap decisió. Estem pendents d'aquest estudi", ha assenyalat.

Intervenció d'un veí en el Consell de Barri de Mira-Sol. FOTO: Ferran Mitjà

Intervenció d'un veí en el Consell de Barri de Mira-Sol. FOTO: Ferran Mitjà

Un altre veí ha respost a l'alcaldessa: "Ja va venir uns tècnics, ho vam consensuar, tothom va estar d'acord i no entenc que hàgim d'invertir més recursos quan aquest projecte ja estava acordat", li ha dit. En la mateixa línia han seguit les intervencions d'altres veïns i veïnes, que han mostrat malestar i indignació per l'aturada del pla.

Per acabar amb el debat, Ingla ha emplaçat als veïns i veïnes a reunir-se, o fer un consell de barri monotemàtic sobre la qüestió, un cop l'estudi dels tècnics estigui enllestit, i s'ha compromès a no prendre cap decisió unilateral.

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Barri de Mira-Sol, la la regidora d'Infància i d'Educació, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina, ha demanat "un vot de confiança".

De fet, Xavier Barbany ha volgut deixar clar que el Consell de Barri es constituïa amb el desacord de les 4 associacions de veïns que han signat la carta.

La sessió de Constitució

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha destacat el paper que juguen aquests "per atendre de primera mà les necessitats i les inquietuds dels veïns i veïnes". A més, Ingla ha assenyalat que "Mira-Sol té unes necessitats que anirem treballant durant el mandat", posant com a exemple l'arranjament de carrers, la reivindicació de la piscina de Mira-Sol o l'estat dels equipaments del barri.

Marco Simarro, Mireia Ingla i Pilar Gorina en la constitució del Consell de Barri de Mira-Sol. FOTO: Ferran Mitjà

Marco Simarro, Mireia Ingla i Pilar Gorina en la constitució del Consell de Barri de Mira-Sol. FOTO: Ferran Mitjà

Pilar Gorina, per la seva banda, ha assegurat que "és un honor" presidir aquest consell, a més d'explicar que l'Escola Catalunya serà Institut-Escola l'any vinent, com ja va explicar el TOT Sant Cugat: "Guanyarem proximitat, coherència en el sistema educatiu i per nosaltres és un aspecte important que tira endavant".

Gorina ha avançat també que el carrer de Pere Ferrer serà peatonal, per millorar la seguretat de l'accés a l'Escola Ciutat d'Alba; que en les pròximes setmanes es farà una actuació d'emergència a la Riera de Can Cabassa o que es reprendrà les tasques de les plaques acústiques per evitar el soroll de l'autopista, entre altres coses.

En el torn de paraula, els veïns han preguntat sobre aspectes de seguretat i robatoris, el soroll de l'autopista, el transport públic interurbà, el cobriment de la pista de Mas Gener, etc.

Sessió de constitució del Consell de Barri de Mira-Sol. FOTO: Ferran Mitjà

Sessió de constitució del Consell de Barri de Mira-Sol. FOTO: Ferran Mitjà

El 6è Consell de Barri

Durant la sessió, s'ha ratificat l'acord de creació d'un nou Consell de Barri (el sisè del municipi), que suposa la redistribució territorial dels Consells existents, amb l'aparició del Consell de Barri Centre, que permetrà la modificació dels límits territorials dels consells de barri Centre Est, Centre Oest i Mira-Sol.

Més info: Veïns de Can Cabassa reivindiquen el projecte sorgit de la participació ciutadana al barri

Ara, la proposta haurà de ser ratificada per tots els consells existents fins ara, per ser aprovat al ple municipal del mes de gener, i s'espera que entri en funcionament al mes de març.

 
Comentaris

Destaquem