Convergència comença a refundar-se des dels territoris amb un procés participatiu

Aquest dimarts, 1 de març, el partit organitza un torn obert a la militància, simpatitzants i a "tothom que hi vulgui participar"

L'associació local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) comença a posar fil a l'agulla, des d'aquest mateix dijous, 25 de febrer, per refundar el partit. Tal com ha explicat el president local, Joan Maria Terribas, la formació necessita "pensar el partit per un país ja independent i no autonòmic i Convergència ha de tenir un paper com a força central del procés".



Per refundar el partit, CDC engega un procés participatiu que s'estendrà fins abans del Congrés Nacional del partit que tindrà lloc del 3 al 5 de juny. El procés participatiu rep el nom de Torn Obert i tractarà temes ideològics, organitzatius i d’estratègia, amb els quals es basarà la "nova convergència".



La membre de l'executiva local Carmela Fortuny també ha explicat que els territoris hi tindran un pes important. "És des dels territoris on realment podrem fer aquest debat conjunt". D'aquesta manera, els dos convergents han volgut remarcar aquesta nova manera de fer. "No és que abans es fessin les coses de dalt a baix, però ara es faran més de baix cap a dalt".

Convergència ha animat militants, participants i "la gent del carrer" a participar en la seva refundació.  

Escollir alcaldable

De cara a les municipals d'aquí a quatre anys i com s'escollirà el candidat o candidata, Terribas i Fortuny han coincidit a dir que d'aquest procés en sorgirà la manera que s'hauran d'escollir els representants dels partits, però han assegurat que sí que hauran de ser figures de consens. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem