Convergència pica el crostó a ERC Sant Cugat per demanar a Mas que s'aparti

"És molt desafortunat, no entenem aquesta sortida de to", diu Mercè Conesa sobre les declaracions d'Esquerra de Sant Cugat

La cúpula santcugatenca de Convergència Democràtica ha criticat amb duresa les declaracions dels portaveus d'Esquerra Republicana de Sant Cugat on demanaven que Artur Mas fés un pas al costat i facilités una investidura alternativa. "És molt desafortunat, no entenem aquesta sortida de to. Demanem a ERC que estigui a l'altura i tingui lleialtat amb Junts pel Sí", ha expressat Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i membre de la direcció convergent, durant una roda de premsa convocada aquest dijous, dia 7 de gener.

Conesa, que ha estat acompanyada pel president de CDC Sant Cugat, Joan Maria Terribas, els tinents d'alcalde Damià Calvet i Carmela Fortuny i el regidor Eloi Rovira; ha demanat a ERC una rectificació: "La seva postura vulnera els principis fundacionals de Junts pel Sí". I és que Terribas ha recordat que fer a Mas president era un dels compromisos dels integrants de la candidatura independentista.

Amb tot, Conesa ha qualificat d'"absurd" que es vulgui apartar a "la persona que està liderant el procés de transició" i ha destacat que Mas ha de ser president "per molts motius". "És un sacrifici que no té cap sentit. Només està qüestionat (Artur Mas) per una part de la CUP, que només té 300.000 vots", ha afegit l'alcaldessa. A més, Terribas ha criticat que ERC els hagi demanat de fer pressió a la direcció de Convergència: "Les negociacions són a Junts pel Sí i no estem legitimats a demanar posicionaments diferents".

Alhora, Conesa tampoc ha volgut fer cap valoració d'unes possibles noves eleccions: "Esperem". I és que creu que s'ha de "negociar fins al final".

Sobre si la relació entre les seccions locals d'Esquerra i Convergència es pot veure afectada per aquest enfrontament dialèctic, Conesa ha comentat: "No ho sé, no hauria de ser així"-

Més informació
 
Comentaris

Destaquem