Convergència proposa que les mascotes puguin entrar a l'ajuntament

L'Ajuntament podria elaborar un adhesiu d'Establiment amic dels animals com a alternativa al de Prohibida l’entrada d’animals

Convergència vol que Sant Cugat faci un pas més en les polítiques sobre els animals de companyia i proposarà al ple municipal que els santcugatencs puguin accedir a l'Oficina d'Atenció acompanyats de la seva mascota. Els convergents també volen estendre aquesta decisió a comerços i establiments del municipi.

Així, el grup municipal demana els serveis tècnics de l’ajuntament que elaborin el disseny d’una enganxina-distintiu d'Establiment amic dels animals com a alternativa a la de Prohibida l’entrada d’animals. Paral·lelament, es vol redactar una normativa interna que reguli l’entrada d’animals a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, ubicada a l’edifici central de l’ajuntament.

"Observem que aquests animals tan sociables pateixen episodis d’ansietat quan tenen l’entrada prohibida en espais on la seva presència no generaria cap conflicte", argumenten des de Convergència, alhora que destaquen que "en algunes societats nòrdiques l’espai compartit amb animals domèstics s’ha eixamplat amb èxit".

Així, si la moció convergent tira endavant, l'Ajuntament promourà entre els establiments de pública concurrència, la lliure adhesió a aquesta categoria d’establiment amic dels animals. En cas que lliurement un establiment s’hi adhereixi, el Consistori els subministrarà el distintiu homologat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem