ERC-MES reclama que l'IVA dels veterinaris baixi a un 10%

Actualment, els serveis veterinaris tributen un 21%

El grup municipal d'Esquerra Republicana portarà al ple municipal de Sant Cugat la petició per rebaixar l'IVA dels veterinaris a un tipus reduït del 10%. Els republicans recorden que l'1 de setembre del 2012 el govern espanyol va pujar l'IVA del 8 al 21% i apunten que "vora de la meitat de les llars dels Països Catalans conviuen amb animals de companyia".

És per això que ERC-MES vol que l'Ajuntament de Sant Cugat insti al govern espanyol a disminuir l'impost sobre els veterinaris i que executi la proposta no de llei aprovada aquest setembre al Congrés dels Diputats. "L'increment de l'IVA ha suposat que el 2014, a l'Estat espanyol van tancar més de 750 clíniques veterinàries, donant peu a l'intrusisme laboral i augmentant l'economia submergida", argumenten els republicans.

Des de la formació independentista també vinculen l'augment de l'IVA als veterinaris amb l'abandonament d'animals, que el 2014 va arribar a la xifra de 21.960 mascotes abandonades a Catalunya. La principal causa d'abandonament és l'econòmica, que ha passat de la sisena posició el 2010 (8,7%) a la causa principal el 2014 (16%).

Finalment, ERC-MES també destaca que "els molts avantatges per a la salut que comporta tenir animals domèstics" i apunta que "la salut animal i la humana van estretament lligades".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem