Convergència Sant Cugat mostra el seu suport a la Conselleria d'Exteriors

La formació demanarà al pròxim Ple Municipal mostrar el rebuig de la ciutat a les intrusions del govern espanyol respecte Catalunya

El grup municipal de Convergència a Sant Cugat demanarà al pròxim Ple Municipal del mes de febrer que la ciutat mostri el seu rebuig a la decisió del govern espanyol en funcions de recórrer al Tribunal Constitucional les funcions de la Conselleria d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

 

Un rebuig que s'ha de fer extensible a la decisió del govern espanyol en funcions de recórrer la comissió d’estudi del procés constituent, sent una comissió sense poder legislatiu, merament amb caràcter d’estudi.

 

Igualment, la formació demanarà el rebuig del consistori a les “ingerències sistemàtiques que el govern espanyol realitza sobre Catalunya, amb l’agreujant que ara ho ha fet estan en funcions i sense tenir majories clares per conformar govern, hipotecant així les decisions que una nova majoria en pugui sorgir”.

 

D'altra banda, Convergència demana el suport de Sant Cugat al nou organigrama del Govern de la Generalitat, i en especial a la Conselleria d’Exteriors, tot “encoratjar-lo a seguir treballant per la llibertat del poble de Catalunya”. Uns acords que volen ser traslladats a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, i al Govern Espanyol.

 

La Conselleria d'Exteriors està encapçalada pel santcugatenc Raül Romeva, i el govern espanyol decidia fa una setmana presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional contra ella. Un recurs que arriba després que fa dues setmanes s'informés que el govern estava investigant la conselleria encapçalada per Romeva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem