Les llistes electorals de les eleccions generals compten amb 14 santcugatencs

ERC, Junts per Catalunya, la CUP, CS, el PP, el PSC, VOX, el PACMA i PFyV compten amb santcugatencs i santcugatenques en les seves llistes

Un total de 14 santcugatencs i santcugatenques concorren a les eleccions generals del 10-N, en les llistes electorals de diferents partits polítics per al Congrés i per al Senat. Així, els partits que compten amb persones de Sant Cugat de cara a les eleccions generals del 10-N són ERC, Junts per Catalunya, la CUP (2), el PP (3), el PSC, VOX (3), el PACMA i Progreso, Familia y Vida (PFyV). Unes eleccions generals que, a Sant Cugat, comptaran amb alguna novetat.

Més info: 3 col·legis electorals més i altres novetats "per facilitar el vot" en les generals

Cal destacar que la CUP es presenta a les generals per primera vegada, des de la seva creació. D'altra banda, el pres polític santcugatenc, Raül Romeva, havia de repetir com a candidat d'ERC al Senat, però la sentència del Tribunal Suprem l'inhabilita per a l'acció política.

Els 14 santcugatencs

José Maria Espejo Saavedra (Ciutadans)

Espejo Saavedra és actualment diputat al Congrés per Cs, després de les generals del 28-A, i en aquestes eleccions del 10 de novembre repeteix a les llistes del partit taronja. El santcugatenc és número 3 de Ciutadans per Barcelona.

Ignasi Bea (CUP)

El que fos regidor de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat durant dos mandats, Ignasi Bea, s'estrena, igual que el seu partit, en unes llistes de cara a les generals. Serà el número 10 de la CUP per Barcelona.

Núria Gibert (CUP)

L'actual tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància de l'Ajuntament, Núria Gibert, serà la número 31 de les llistes de la CUP per Barcelona. Gibert és a l'Ajuntament des de fa, amb l'actual, tres mandats.

Pilar Gibert (ERC-Sobiranistes)

Gibert concorre a les eleccions generals del 10-N en condició de suplent número 9 de les llistes de la formació republicana per Barcelona.

David Miralles (Junts per Catalunya)

El santcugatenc repeteix en les llistes de Junts per Catalunya, ja que ja hi va ser en les eleccions generals del 28-A. Miralles, que és membre del comitè executiu del PDeCAT a la ciutat des del 2016, serà el número 25 del partit independentista en les llistes per Barcelona.

Concepción Dempere (PACMA)

Tot i que encara no es coneix en quina posició, Dempere tornarà a formar part de les llistes per Barcelona del partit animalista, com ja va fer en anteriors eleccions generals, sent candidata al Senat l'any 2011, i també número 23 per al Congrés dels diputats.

Álvaro Benejam (PP)

Després de no entrar a l'Ajuntament de Sant Cugat, l'exportaveu del PP al consistori i actual president de la formació al municipi i membre de l'executiva nacional del PP a Catalunya, Álvaro Benejam, serà candidat al Senat.

Igancio Rigau (PP)

El jove santcugatenc és, des de fa uns mesos, coordinador general de l'executiva catalana de Nuevas Generaciones, a més de president de la secció local. Rigau serà a les llistes de les eleccions generals com a número 11 del PP al Congrés per Barcelona.

Alfredo Bergua (PP)

Bergua concorre a les eleccions generals del 10-N com a número 8 de les llistes del PP al Congrés per Barcelona. Actualment, el santcugatenc és membre de l'executiva de la formació a la ciutat.

Josep Lluís Salazar (PSC-PSOE)

El membre de l'executiva del PSC al Vallès Occidental és suplent número 5 del PSC-PSOE per Barcelona.

Josep Maria Clotet (PFyV)

Qui fora alcaldable de Progreso Familia y Vida en les eleccions municipals del 2011, Josep Maria Clotet, és el cap de llista de la formació de cara a les eleccions generals al Congrés dels Diputats.

Ignacio Garriga (VOX)

Garriga és actualment diputat de VOX al Congrés i repeteix com a número 1 de la formació d'extrema dreta per Barcelona. Cal destacar que Garriga s'havia presentat també com a alcaldable de VOX a Barcelona en les passades eleccions municipals, tot i que no va aconseguir representació. A més, és el portaveu de l'executiva nacional dels ultra dretans.

Nerea Andrés (VOX)

Nera Andrés va liderar la formació d'extrema dreta com a candidata a l'alcaldia en les darreres eleccions municipals de Sant Cugat, sense aconseguir representació. Ara, concorre a les generals del 10-N com a número 14 de les llistes per Barcelona al Congrés.

Felicidad Morera (VOX)

Serà la número 13 per Barcelona de les llistes de VOX al Congrés dels diputats. Morera va ser la número 5 de la formació en les eleccions municipals, a Mataró.

 
Comentaris

Destaquem