Cs creu que els pressupostos de Sant Cugat no donen resposta a la crisi de la Covid

Ciutadans ha presentat 62 al·legacions als pressupostos d'ERC, PSC i CUP i critica algunes despeses "insultants" per la ciutadania

"No han entès res del que significa estar en pandèmia sanitària". És la crítica que ha llançat Ciutadans al pressupost presentat pel govern municipal d'ERC, PSC i CUP, aprovat ja inicialment i que ara cal aprovar definitivament. El grup taronja ha presentat fins a 62 al·legacions als comptes de 2021 i ha criticat que es presentin ja ben entrat l'any. "No ho entenem, van molt tard. És perjudicial per la ciutat", ha assegurat el regidor Sergio Blázquez.

Més info: El govern presenta el "pressupost més alt" de la història amb 153 milions d'euros

"Estem una mica decebuts. Després d'un any de pandèmia, ens trobem uns pressupostos que no encaren la lluita contra la Covid-19", ha emfatitzat el portaveu de partit, Aldo Ciprián. A més, ha criticat algunes despeses que són "un insult a la ciutadania". Com a exemple, els 125.000 euros per fer un espai de cafè al pis superior de l'ajuntament: "No és el moment. Coses com aquestes fan que la ciutadania deixi de creure en la política".

D'altra banda, Ciutadans lamenta que els pressupostos incloguin més de 6 milions d'euros en partides que no especifiquen a què es destinaran concretament.

Comerç i tribut metropolità, prioritat

Una de les principals propostes de Ciutadans pel pressupost municipal és que l'Ajuntament assumeixi els 4,4 milions d'euros que els santcugatencs pagaran aquest any en concepte de tribut metropolità. "A Sant Cugat encara no hem rebut res de l'Àrea Metropolitana de Barcelona", ha denunciat Aldo Ciprián. Des de la formació també han proposat destinar tres milions d'euros més en ajudes al comerç, la restauració i els sectors més afectats per la pandèmia.

Cs troba excessius els 2,7 milions d'euros que el govern ha projectat en carrils bici, "més dels que destinen per reflotar el comerç i la restauració". "La bici no és el transport del futur", ha assenyalat Aldo Ciprián, reclamant més diners per la promoció del vehicle elèctric. Entre altres, ha denunciat que es pressupostin 250.000 euros per un carril bici a la rambla del Celler, quan ja n'existeix un.

Piscina del Parc Central i Can Quitèria

Ciutadans ha reclamat al govern municipal que tiri endavant definitivament la cobertura de la piscina del Parc Central. "Estan marejant la perdiu", ha lamentat el regidor Sergio Blázquez. A més, ha proposat un canvi d'usos de la masia de Can Quitèria perquè esdevingui "un equipament amb vida i pel barri". D'altra banda, ha assenyalat que caldria reforçar el manteniment de voreres amb un milió d'euros extres, la millora de carrers i la col·locació de marquesines.

Ludoteca municipal

En qüestions socials, la regidora Munia Fernández-Jordán ha detallat algunes de les propostes de Ciutadans: 200.000 euros de més per fer front a les problemàtiques socials derivades de la pandèmia, 130.000 euros per impulsar polítiques per la salut mental, 200.000 euros per crear ludoteques municipals i 100.000 euros en bonificacions a famílies amb menors discapacitats. A més, reclama una aposta per la segona residència d'avis pública.

D'altra banda, proposa eliminar els 500.000 euros previstos per un centre obert i espai jove al centre de Sant Cugat i reduir 120.000 euros de la partida de pressupostos participatius. Una altra de les demandes és suprimir l'aportació de 150.000 euros Fons Català de Cooperació, tal com ha explicat Ciprián: "Són diners que no tornen a la ciutat. Primer hem de donar suport a la gent d'aquí que ho passa malament". Per això ha apostat per incrementar la subvenció a Càritas.

Finalment, també demanen la retirada de la pancarta que reclama la llibertat dels presos independentistes de la façana de l'ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem