La CUP acusa el govern de Junts i ERC de beneficiar el "Sant Cugat elitista"

La CUP creu que Junts està "imposant" la seva agenda política i lamenta les "renúncies d'Esquerra

"Sant Cugat fa marxa enrere amb el govern de Junts i Esquerra, és una ciutat cada cop més desigual i han tornat els mals costums de la vella política". Així ho ha afirmat la regidora de la CUP Ariadna Sierra, durant una roda de premsa del partit anticapitalista per valorar el primer any del govern santcugatenc. Un primer any marcat per les "polítiques caciquils" que han beneficiat el "Sant Cugat elitista", ha remarcat el portaveu cupaire, Marco Simarro. 

La CUP ha fet referència al paper d'Esquerra en el govern i han lamentat que hagi "renunciat" a tots els "avenços" que van tirar endavant durant el tripartit. "Està clar que s'imposa l'agenda política de Junts i ERC s'hi veu supeditada. Hi ha renúncies rere renúncies", ha lamentat Simarro, que ha instat els republicans a decidir si volen seguir fent "renúncies". 

Marco Simarro: "El Sant Cugat elitista és el gran beneficiat pel govern de Junts i ERC"

Per Simarro, que Junts estigui al capdavant de la ciutat "és un retrocés". En aquest sentit, ha assegurat que s'ha fet "marxa enrere" en polítiques d'habitatge, drets socials, la gestió de l'aigua i la sequera i la política fiscal. Ha fet referència a la reformulació del Ragull Centre i la supressió de la promoció d'habitatge públic de l'estació o al fet de no incrementar impostos i aplicar retallades.  "El Sant Cugat elitista és el gran beneficiat pel govern de Junts i ERC", ha afegit el portaveu, posant com a "beneficiats" a Sorea, Agbar, les grans immobiliàries i promotores, el Golf i els regidors del govern amb l'increment de sou. 

Una situació que ha contraposat amb el "Sant Cugat popular a qui li costa arriba a final de mes". Per exemple, ha fet menció a l'increment del preu de l'aigua, apuntant que ha trobat a faltar una resposta contundent del govern. Simarro ha indicat que també han "perdut" les entitats de cultura, les associacions de cooperació i l'escola pública. En els primers casos, per les "retallades". En el cas de l'escola pública, per la "censura" en el conflicte entre Israel i Palestina. "El govern no respon als interessos de la gent normal", ha recalcat Sierra. 

Els "mals costums"

Per la CUP creu que amb el govern de Junts i Esquerra han tornat els "mals costums de la vella política" i una "política caciquil sense diàleg ni consens i amb imposició". Com a exemples han posat la retirada de pilones de l'anella verda, la creació del càrrec de comissionat per Valldoreix, La Mirada o el Centre d'Art Maristany. Per tot plegat, la CUP vol "reivindicar el Sant Cugat popular".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem