La CUP admet manca de planificació econòmica durant la gestió del tripartit

La CUP, que va formar part del tripartit amb ERC i PSC, reclama al nou govern de Sant Cugat que no apliqui retallades en l'àmbit social

La CUP ha carregat contra la gestió econòmica del tripartit, del qual formava part conjuntament amb ERC i PSC, després que el nou govern de Sant Cugat hagi anunciat un dèficit d'entre 17 i 25 milions d'euros a l'Ajuntament de Sant Cugat. 

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat anuncia un dèficit de "25 milions" que comportarà retallades

"La tasca feta aleshores des de l'àmbit d'economia [que estava en mans del PSC] va estar lluny de ser la desitjable, mancant planificació, com ja van indicar a finals del mandat passat", ha assegurat la formació anticapitalista en un comunicat. Tot i això, apunten també que al mandat passat va haver-hi fets imprevisibles amb conseqüències per l'economia local, com la inflació o la caiguda dels ingressos per plusvàlues. En canvi, els seus anteriors socis i actual membre del govern, Esquerra Republicana, ha defensat la gestió econòmica del tripartit.

Més info: Esquerra defensa la gestió econòmica del tripartit malgrat el dèficit generat

"Sant Cugat és una ciutat on impostos com l'IBI estan per sota de la mitjana catalana"

En aquest context deficitari i davant l'anunci del govern de Junts i ERC de retallades, la CUP ha demanat que es blindi l'àmbit social i hi hagi una priorització de la despesa amb "criteri social". "No volem que s'aprofiti l'actual situació per dur a terme retallades en despesa social i desmantellar els avenços aconseguits durant el darrer mandat", emfatitzen.

Per això, proposen una política resdistributiva en els impostos municipals i apunten que "Sant Cugat és una ciutat on impostos com l'IBI estan per sota de la mitjana catalana". "Davant d'aquest context, veurem si el govern opta per retallar despesa social i serveis bàsics, o opta per dur a terme una política fiscal redistributiva i a l'alçada de la situació", recalca el partit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem