Esquerra defensa la gestió econòmica del tripartit malgrat el dèficit generat

ERC Sant Cugat es desmarca del seu actual soci de govern, Junts, i atribueix el dèficit econòmic de l'Ajuntament al context internacional

Esquerra Republicana ha atribuït el dèficit d'entre 17 i 25 milions d'euros de l'Ajuntament de Sant Cugat a una "conjuntura econòmica global complexa" i ha defensat la política econòmica del tripartit, que van liderar entre 2019 i 2023 amb el PSC i la CUP. Així, es desmarquen del seu actual soci de govern, Junts, que va culpar a l'anterior responsable econòmic del tripartit (el socialista Pere Soler), del "forat" provocat als comptes municipals amb una gestió d'increment de la despesa i reducció del ingressos. També difereixen de la CUP, que ha reconegut una manca de "planificació" a l'àrea econòmica durant l'anterior govern. 

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat anuncia un dèficit de "25 milions" que comportarà retallades

Malgrat tot, els republicans reconeixen que l'actual situació econòmica de l'Ajuntament és "complicada" i es comprometen a vetllar "perquè la qualitat dels serveis municipals no es vegi afectada", tot i les retallades anunciades.

Com s'ha creat el dèficit?

En resum, ERC considera que aquesta situació econòmica es deu a la "forta baixada d'ingressos i d'un increment de preus generalitzat". Concretament, apunta a "la impossibilitat de recaptar com abans l’impost de les plusvàlues per culpa del Tribunal Constitucional", que ha suposat un "sotrac" de quinze milions d'euros per l'Ajuntament. 

En la banda de les despeses, defensa la necessitat d'haver-les incrementat per fer front a les despeses relacionades amb la Covid-19 i l'increment de preus de l'energia i els materials per la Guerra d'Ucraïna. 

"Davant d’una situació tan delicada per a la ciutadania, l’Ajuntament va optar fa tres anys per no augmentar impostos"

"Davant d’una situació tan delicada per a la ciutadania, l’Ajuntament va optar fa tres anys per no augmentar impostos per no generar més dificultats a les famílies", destaquen els republicans, que també van reivindicar els "ajuts per a comerços, persones autònomes i la petita i mitjana empresa". A més, assenyala l'aposta que va fer el tripartit per "mantenir inversions importants i urgents" com els canvis de gespa als camps de futbol, els ajuts a les beques menjador o el projecte de La Unió.

Per tot plegat, considera que el nou govern municipal sorgit de les eleccions del maig passat era "inevitable" que afrontés un escenari complicat. "L’objectiu del nou govern d’Esquerra Republicana i Junts és fer-hi front a través del pla de sanejament establert en les darreres setmanes, per tal que aquesta disminució d’ingressos repercuteixi el mínim a la ciutadania i entitats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem