La CUP critica l'anunci d'un futur centre d'art on es preveia fer habitatge públic

La formació considera que la proposta de l'Ajuntament és un "nou exercici d'improvisació" i pregunta al govern com encaixarà el projecte amb la construcció d'habitatge protegit

La CUP Sant Cugat considera que la proposta de l'Ajuntament de construir el Centre de Creació d'Art Contemporani és un "nou exercici d'improvisació" que no segueix una planificació de la ciutat ni resol la situació en què queda el projecte que acull, de moment, el Centre d'Art Maristany. De fet, la regidora de la formació Ariadna Sierra ha fet costat a SOS Maristany durant l'atenció als mitjans que la plataforma ha organitzat aquest dijous, 7 de març. En un comunicat, els anticapitalistes també demanen a l'equip de govern com encaixarà aquest nou projecte amb la construcció d'habitatge públic prevista a la parcel·la del carrer Andana, espai on l'Ajuntament ha anunciat que es construirà el Centre de Creació d'Art Contemporani. 

Hort urbà, habitatge protegit i un centre d'art

Als terrenys on l'Ajuntament ha dit que es farà el futur centre d'art hi ha un projecte d'horts urbans i socials gestionats per Serveis Socials i entitats de lleure de Sant Cugat. Els horts es van posar en marxa el 2021, després d'invertir 53.000 euros en l'adaptació dels terrenys. Un dels horts, a més, es va reservar per un projecte social per a col·lectius vulnerables. 

Més info: A punt els horts urbans i socials del carrer Andana

A principis de 2023, però, l'anterior equip de govern va iniciar els tràmits per construir en aquesta parcel·la 22 habitatges públics. Ho va fer després de fer una consulta prèvia a la ciutadania, que és el pas previ a les modificacions urbanístiques necessàries per desenvolupar el projecte. La consulta va rebre 14 aportacions, la majoria de les quals criticant la pèrdua dels horts. Tot i això, el consistori va emmarcar aquest projecte en el Pla d'Habitatge Assequible 2030, que preveu la construcció d'uns 1.400 habitatges protegits. En el cas del carrer d'Andana, els 22 pisos estan planificats pel 2026. 

Més info: Sant Cugat avança en la construcció d'habitatge públic als horts de l'estació

De fet, en un article d'opinió el gener de 2023 al TOT Sant Cugat, el llavors regidor d'Habitatge del tripartit Francesc Duch va assegurar que l'Ajuntament ja tenia "a punt" el document urbanístic per poder construir els 22 habitatges públics i de lloguer. Duch, que actualment també és regidor d'Habitatge en el govern de Junts i ERC, explicava que el nou planejament mantindria tota la superfície actual de la parcel·la qualificada de zona verda i que transformaria la zona de vialitat en equipament dotacional per ubicar-hi els nous habitatges i serveis. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem