CUP-PC vol estudiar la remunicipalització de la gestió de l'aigua

La formació portarà a debat al proper ple la possibilitat de recuperar la gestió de l'aigua, ara en mans privades

La gestió de l'aigua a Sant Cugat està en mans de Sorea, que té la concessió del servei fins al 2017. En aquest context, la CUP-PC vol obrir el debat sobre la municipalització d'aquest servei, aprofitant que durant aquest mandat s'acaba el contracte amb Sorea. Per això, portaran al proper Ple municipal una moció per l'estudi de la municipalització de la gestió de l'aigua.

"Hem perdut el control del seu cicle (de l'aigua), amb un model mercantil que ha convertit l'accés i el sanejament de l'aigua en un procés que beneficia unes poques empreses en detriment del medi i la seva població", denuncia CUP-PC en la seva moció, alhora que assegura que la municipalització del servei ha generat estalvis de fins al 8% del rebut en algunes ciutats. A més, destaca que els beneficis es podrien reinvertir en millorar el servei i assegurar les bones condicions laborals de treballadors.

Per tot, el grup proposarà a la resta de partits del ple la creació d'una comissió d'estudi de la municipalització de la gestió del servei de l'aigua i l'organització d'una audiència pública per sotmetre a informació i debat ciutadà el model de gestió de l'aigua a la ciutat.

Segons exposa la CUP en la seva moció, a Catalunya hi ha un 20% de municipis que controlen directament la gestió de l'aigua i en el món hi ha ciutats importants com París, Berlín o Buenos Aires que també ho fan.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem