La CUP celebra que l'Ajuntament es personi al cas 3% perquè "ens hem trobat bastant sols"

La diputada al Parlament per la CUP-CC , Maria Sirvent, i la tinent d'alcaldia, Lourdes Llorente, han comparegut davant de l'ajuntament per valorar el final de la instrucció del cas 3%

La diputada de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, Maria Sirvent ha "celebrat" que l'Ajuntament de Sant Cugat s'hagi sumat a la causa del 3% com a acusació perquè durant aquests tres anys "ens hem trobat bastant sols". Ho ha dit aquest dimecres en una roda de premsa davant de l'ajuntament per valorar el final de la instrucció del cas del 3% i la personació de l'Ajuntament com a acusació particular.

Més info: L’Ajuntament de Sant Cugat es presenta com a acusació particular en el cas del 3%

Maria Sirvent, diputada al Parlament per la CUP-CC. FOTO: JLSilva

Maria Sirvent, diputada al Parlament per la CUP-CC. FOTO: JLSilva

Sirvent ha afegit que "valorem aquesta tasca que està fent l'Ajuntament de Sant Cugat de llums i taquígrafs, de denunciar la corrupció i de personar-se en aquesta causa per seguir investigant". I ha qualificat la presència del món municipal en aquesta causa com a "imprescindible per poder contribuir en les dirigències d'investigació amb l'aportació completa de la documentació necessària".

Sobre aquesta qüestió, ha conclós que "són les administracions afectades les que poden col·laborar de forma més eficient en la persecució d'aquests fets suposadament delictius".

També ha celebrat "molt positivament" que la Generalitat estigui estudiant presentar-se com a acusació particular, però també ha especificat que a la seva formació li hagués agradat que "ho hagués fet a l'inici de la fase d'instrucció", com va fer la CUP fa tres anys.

Més info: Aragonès veu "absolutament raonable" que Sant Cugat es personi com a acusació al cas 3%

Maria Sirvent ha explicat també per què el seu partit es va personar com acusació fa tres anys. Ho va fer per perseguir els fets suposadament delictius investigats, per lluitar contra la corrupció i per "garantir que no es produïssin ni pactes ni maniobres que busquessin la impunitat d'aquells que pressumptament haurien extret de l'herari públic grans quantitats de diners".

La lluita contra la corrupció de la CUP, un dels motius perquè Sant Cugat es persona com a acusació

La Tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, Lourdes Llorente ha començat recordant el lema de la campanya electoral de la CUP de Sant Cugat l'any 2019 Aixequem catifes, fem net. Una frase que va ser un dels pilars de la campanya i que, segons ha recordat avui, va ser una de les condicions per entrar a formar part del nou equip de govern.

Aquest posicionament del partit i el fet de comprovar els delictes que s'imputaven a les persones implicades, entre aquestes CDC i el PDeCat, en el cas del 3%, ha sigut el que va portar a la formació municipal a proposar a l'Ajuntament que es presentés com a acusació particular.

Per "reclamar tots els perjudicis" que els possibles fets investigats hagin ocasionat a l'Ajuntament i per "no deixar en mans de terceres persones" la resta del procés judicial.

A més, a banda dels possibles fets delictius que s'apunten a la interlocutòria, la CUP va prendre aquesta decisió també perquè va comprovar que a la sentència del cas Palau on es recullen irregularitats en les obres de contractació de la construcció del PAV-3 no es van recollir irregularitats de contractació de les obres complementàries.

Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Transparència. FOTO: JLSilva

Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Transparència. FOTO: JLSilva

Llorente també ha llegit un paràgraf de la interlocutòria del jutge de la Mata de l'Audiència Nacional en què es relaciona la creació del PDeCAT com una manera "d'eludir responsabilidats penals" per part de CDC. Una declaració que, segons Llorente, es podria acabar aplicant a Junts per Catalunya.

Lourdes Llorente encara no ha pogut avançar el cost econòmic que suposarà la personació com a acusació de l'Ajuntament de Sant Cugat, però ha afirmat que "tots els diners invertits en la lluita contra la corrupció són ben invertits" i que "si s'aconsegueixen restituir les sumes defraudades, ja compença la despesa". A més, ha recordat que "es podrien recuperar els costos del procés".

L'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar el passat divendres 31 de juliol que es presentarà com a acusació particular al cas del 3% perquè considera que té la condició de "perjudicat" i per un tema de "responsabilitat institucional", segons va explicar l'alcaldessa Mireia Ingla aquest diumenge en una visita al Monestir del vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès.

Ciutadans i Junts per Sant Cugat van anunciar el mateix divendres que donen suport a la personació de l'Ajuntament com a acusació particular en el cas del 3%.

Més info: Junts per Sant Cugat dona suport a l'Ajuntament en l'acusació del cas del 3%

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem