Aragonès veu "absolutament raonable" que Sant Cugat es personi com a acusació al cas 3%

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquesta declaració aquest diumenge després d'una reunió de treball al Claustre del Monestir amb l'alcaldessa Mireia Ingla

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha referit al fet que el consistori santcugatenc s'hagi presentat com a acusació en el cas del 3% i ha expressat que "és absolutament raonable que l'Ajuntament de Sant Cugat es personi com a acusació si se sent perjudicat en aquest assumpte". Ha afegit també que "la responsabilitat de les administracions és vetllar perquè torni a les arques públiques fins a l'últim euro". Ha declarat això en el marc d'una visita al Monestir per conèixer de primera mà la resposta de l'Ajuntament a la COVID-19 a Sant Cugat.

Més info: L’Ajuntament de Sant Cugat es presenta com a acusació particular en el cas del 3%

L'alcaldessa Mireia Ingla ha declarat que l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha presentat per un tema de "responsabilitat institucional"  i "celebra que tots els grups polítics locals donin suport a aquesta causa perquè és un tema de responsabilitat".

Més info: Junts per Sant Cugat dona suport a l'Ajuntament en l'acusació del cas del 3%

Sobre el suport d'aquesta acusació de Junts per Sant Cugat, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha especificat que "celebra que Junts per Sant Cugat  s'hi hagi afegit perquè -ha recordat- fa pocs mesos hi havia la sentència del Cas Palau que condemnava a Convergència per una trama de corrupció i en aquell cas aquest partit va votar en contra en una moció del ple sobre aquesta qüestió".

Més info: El Ple demana que es tornin els diners del Cas Palau enmig d'una picabaralla política

Mireia Ingla també ha explicat que "no tenen cap problema que aquesta acusació senti un precedent" i ha afegit que "com a responsables del Govern de la ciutat tirem endavant aquesta acusació i ho farem amb totes aquelles que calgui perquè amb els diners de la gent de Sant Cugat no s'hi juga".

D'altra banda, el vicepresident Pere Aragonès ha afegit, a més, que "des del seu punt de vista, la Generalitat també s'hi ha de personar" i ha continuat dient que "si hi ha hagut un perjudici públic en recursos, hem d'anar fins al final".  També ha revelat que "en les pròximes setmanes hauran de treballar internament per poder fer aquesta personació per defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya". Ha matisat també que aquesta és la seva proposta personal i que la seva responsabilitat com a vicepresident i com a conseller d'Economia és "ser-hi presents" en aquesta causa.

Una visita de treball en el Claustre del Monestir

El vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès ha visitat aquest diumenge el Monestir de Sant Cugat i ha tingut una reunió de treball al Claustre amb l'alcaldessa Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona i el regidor de Seguretat ciutadana, Francesc Carol. En concret, han fet una anàlisi de la resposta de l'Ajuntament de Sant Cugat a la COVID-19 des del punt de vista cultural.

Sobre això, Aragonès ha destacat la feina feta per l'Ajuntament per adaptar totes les activitats previstes a la nova situació i utilitzar el Claustre com a escenari de les activitats. També ha fet un agraïment a l'Ajuntament de Sant Cugat i a la resta dels ajuntaments de Catalunya per la tasca que han estat fent per mantenir les activitats culturals i econòmiques en un moment molt complicat que s'han de seguir totes les mesures sanitàries.

Ha valorat també amb l'alcaldessa Mireia Ingla quina ha sigut la col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat durant la pandèmia.

El regidor de Seguretat ciutadana, Francesc Carol, el vicepresident Aragonès, l'alcaldessa Mireia Ingla i la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona al claustre del Monestir. FOTO: JLSilva

El regidor de Seguretat ciutadana, Francesc Carol, el vicepresident Pere Aragonès, l'alcaldessa Mireia Ingla i la tinenta de Cultura, Esther Madrona. FOTO: JLSilva

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem