Demostració de força de la CUP-PC en l'acte central de campanya

Unes 400 persones han anat a l'acte a la plaça de Barcelona, en el qual han assistit David Fernández i Arcadi Oliveres

La candidatura de la CUP-PC per a les eleccions municipals ha fet una demostració de força, aquest dijous 14 de maig, durant l'acte central de campanya, en el qual han assistit unes 400 persones a la plaça de Barcelona. La lluita contra les desigualtats, els drets socials o l'aposta per la municipalització dels serveis bàsics, entre altres, han centrat les intervencions dels candidats santcugatencs.

Els candidats

Núria Gibert durant un acte de la campanya electoral de les passades elecions municipals. FOTO: Artur Ribera

L'alcaldable de la coalició, Núria Gibert, ha volgut fer valer el lema de la campanya Revolucionem Sant Cugat. "Sant Cugat és una de les ciutats més injustes del país", ha destacat. Pel que fa a l'èxode de joves de la ciutat Gibert s'ha oposat a aquesta situació."No volem que marxi ni una sola persona més de Sant Cugat, perquè no pugui permetre's viure aquí". L'alcaldable també ha subratllat implícitament, fent referència a la polèmica del Pacte per la Nit, que "s'han de recuperar els espais públics com les places que són espais de relació i debat".

Gibert també ha tingut un record pels treballadors de Movistar que estan en vaga i ha carregat contra el ministre Wert" Un menyspreu cap aquell que ataca la nostra cultura i la nostra llengua", ha sentenciat.

Davant la quantitat d'assistents que ha tingut l'acteGibert ha mostrat gratitud. "Estem molt agraïts a la resposta ciutadana. L'acte d'aquest dijous ha demostrat que som l'alternativa al model de ciutat i cada vegada som més els que el qüestionem".

En paral·lel, l'actual regidor i número dos a la llista electoral, Ignasi Bea, també ha fet un balanç de la situació a la ciutat. " Sant Cugat té un rerefons excloent, prou de política d'aparador", ha exposat. Com Gibert s'ha oposat a la marxa de joves de la ciutat. "No volem que ningú més hagi de marxar de Sant Cugat. Aquí hi ha un darwinisme social". El candidat ha destacat que cal "recuperar els serveis públics per a Sant Cugat" i ha definit la candidatura com a l'única alternativa.

Balanç de 4 anys a l'Ajuntament

Pros durant la seva intervenció. FOTO: Artur Ribera

Guim Pros, actual portaveu de la CUP al Ple, ha estat l'encarregat de fer balanç de la feina feta pel grup municipal a l'Ajuntament. "Han estat 4 anys marcats per la crisi, 4 anys que han estat perversos en aquesta ciutat pel que fa als serveis públics. A veure si aconseguim acabar amb la majoria absoluta de CiU", ha remarcat Pros. En aquest sentit també ha apuntat que "Sant Cugat és un exemple de ciutat que externalitza els serveis.Els serveis bàsics han de ser municipals".



En paral·lel, Pros també ha volgut posar èmfasi en la manera de treballar de la CUP. "Vam entrar a l' Ajuntament tenint un peu a dins, i una altra a fora. Hem fet feina dins la institució, però no hem deixat de fer feina al carrer".



Pros també ha explicat que a banda de la crisi, el procés d'independència de Catalunya també ha estat el protagonista aquests 4 anys. "Hi serem fins al dia que guanyarem".

Els convidats David Fernández i Arcadi Oliveres

El santcugatenc Arcadi Oliveres és fundador de Procés Constitiuent FOTO: Artur Ribera

Sobre l'enquesta que ha publicat el TOT Sant Cugat, el diputat de la CUP David Fernández, que ha participat en l'acte, ha mostrat prudència però satisfacció davant els resultats que donarien entre 4 i 5 regidors a la CUP i passaria a ser segona força al consistori. "Prudència amb les enquestes, la millor enquesta són les urnes. Ho trobo versemblant raonable i necessari, perquè els companys de la CUP a Sant Cugat han fet una feina, igual que a la resta de territori, no només en campanya electoral, sinó els últims 4 anys. En context general les CUP estan experimentant un creixement sòlid, sostenible i arrelat al territori, per nosaltres no seria només una bona notícia per Sant Cugat sinó per tot el municipalisme".

En aquest sentit també s'ha expressat l'impulsor de Procés Constituent, el santcugatenc Arcadi Oliveras"Qualsevol resultat que permeti una presència sòlida al consistori és bo. És evident que tal com estan les coses, no pensem que som la primera força política, però aquesta voluntat de canvi que la ciutadania està veient, perquè hi ha un malestar social molt fort, s'ha de reflectir en aquelles forces que volen canvis d'actitud i canvis en les decisions de caràcter social, econòmic i polític. Penso que hi haurà un creixement".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem