Diàleg i pacte, protagonistes durant la constitució del nou Ajuntament

Els 25 regidors han pres possessió del seu càrrec i Mercè Conesa ha estat nomenada alcaldessa en ser la més votada en les eleccions municipals

La composició de l'Ajuntament de Sant Cugat ha quedat oficialment constituïda aquest dissabte, dia 13 de juny, amb la sessió plenària que ha donat el tret de sortida al mandat 2015-2019. Els 25 regidors han promès o jurat el seu càrrec i Mercè Conesa (CiU) ha estat escollida per segona vegada alcaldessa de Sant Cugat per als pròxims quatre anys. Onze de CiU, quatre de CUP-PC, tres de C's i d'ERC-MES, dos d'ICV-EUiA i un de PSC i PP són els regidors que formen el plenari, dotze dels quals s'estrenen en aquest càrrec.

Un mandat que estarà per l'augment de les forces amb representació al Ple i la pèrdua de la majoria absoluta de CiU. Amb tot, els portaveus de les set formacions representades han recalcat la necessitat d'arribar a acords i consensos per buscar el millor per la ciutat, recordant que ja no hi ha cap grup amb majoria absoluta i els pactes seran imprescindibles. Conesa, que governarà en minoria després de no arribar a un acord amb ERC, ha allargat la mà a l'oposició i, aquesta, també s'ha obert a fer les seves aportacions per Sant Cugat.

La sessió de constitució del nou plenari ha omplert l'Ajuntament amb centenars de persones, amics, familiars i companys de partit dels regidors. El protocol no podia faltar-hi i dos policies locals, vestits de gala, han controlat que tot es desenvolupés amb normalitat.

Jurament per "imperatiu legal"

Els nous regidors han estat acompanyats per familiars, amics i companys. FOTO: Lali Puig

La sessió ha començat amb la possessió del càrrec per part de la regidora de més edat, Roser Casamitjana (ICV-EUiA), i el més petit, Èric Gómez (ERC-MES). Tots dos han anat cridat per ordre alfabètic els 23 regidors restants que han hagut de prometre o jurar al càrrec.

Concretament, han hagut de prometre lleialtat al rei i guardar i fer guardar la Constitució espanyola. Per aquest motiu, 21 dels 25 regidors (tots menys els de Ciutadans i el del PP) han fet la seva promesa per "imperatiu legal" i molts d'ells s'han compromès a treballar per la construcció d'un estat català.

"Com a independentista i republicà, expresso el meu rebuig a la Constitució espanyola i al rei", expressava Èric Gómez. O Dimitri Defranc (CUP-PC i primer regidor estranger de la història), que "per imperatiu moral" ha promès "lluitar per la constitució d'una república catalana". Pere Soler (PSC) s'ha compromès a treballar per assolir una reforma de la constitució espanyola. Els regidors de C's i el del PP han fet el seu jurament amb la mà a la Constitució espanyola.

Conesa, alcaldessa amb el suport de CiU

Roser Casamitjana va lliurat la vara d'alcaldessa a Mercè Conesa dissabte 13 de juny. FOTO: Lali Puig

Un cop els 25 regidors ja han pres possessió del càrrec, ha estat el moment per escollir alcalde a través de vot secret en una urna. CiU, CUP-PC, C's, ERC-MES i ICV-EUiA han proposat els seus caps de llista com a alcalde mentre que el PSC i el PP han optat per no presentar ningú i els seus regidors han votat en blanc. Mercè Conesa, tot i no obtenir el suport de cap altra formació en la votació, ha estat designada alcaldessa, ja que era la candidata de la llista més votada en les municipals.

La ja nova alcaldessa ha tornat a prometre, "per imperatiu legal", el seu càrrec i s'ha conjurat per treballar per Sant Cugat i per Catalunya. Finalment, li ha estat lliurada la vara de la ciutat, símbol de govern.

D'aquesta manera ha quedat constituït el nou plenari de Sant Cugat, que ha de governar la ciutat els propers anys. 25 regidors i set partits es veuran obligats a pactar per tirar endavant els projectes de ciutat, sempre amb el lideratge de CiU, a qui només li falten dos regidors per arribar a la majoria absoluta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem