El Consell de barri de la Floresta enceta "una nova etapa esperançadora"

Aquest dijous, dia 10 de desembre, s'ha constituït el Consell de barri de la Floresta

El Consell de barri de la Floresta ha encetat una nova etapa amb la celebració de la primera sessió després de les eleccions municipals i amb el regidor de la CUP-PC Ramon Piqué com a president. És la primera vegada que un regidor de l'oposició presideix un Consell de barri, cosa que han valorat positivament veïns i entitats, que s'han mostrat confiats i optimistes en què s'obri una "nova etapa esperançadora" després d'una època de més tensió.

Piqué ha volgut deixar clar des de bon principi la seva voluntat en fer canvis en el funcionament del Consell: "Fa més d'un any que no es reuneix i això no pot ser. Serà un Consell diferent, volem capgirar el seu funcionament". En aquest sentit, el regidor de Participació, Joan Puigdomènech, ha recordat que el nou reglament de participació preveu que tots els acords que es prenguin en els Consells de barris es portaran al Ple municipal per donar-ne compte.

Una de les novetats que ha avançat el president del Consell és que el torn de precs i preguntes dels veïns es farà a l'inici de la sessió, i no al final com es fa actualment. També ha detallat que per decidir on es destinaran els diners de lliure disposició del barri, s'obrirà una convocatòria perquè veïns i entitats presentin els seus projectes; que finalment seran votats per tots els florestans. La voluntat de celebrar un Consell d'Infants de la Floresta també s'ha posat sobre la taula.

Eva Serrats, de l'AMPA de l'Escola la Floresta, serà la vicepresidenta del Consell. Precisament Serrats ha recordat que tota la tasca que es fa al Consell té sentit si "serveix per a alguna cosa i acaba sent una realitat". Pere Soler, del PSC, també ha mostrat "esperança" en aquesta nova etapa i ha destacat que amb la pèrdua de majoria absoluta de CiU a l'Ajuntament de Sant Cugat es podran fer realitat més propostes dels veïns.

El Pla de Millora, amb retard

La sessió d'aquest dijous, dia 10 de desembre, a banda de servir per constituir oficialment el Consell, ha servit per conèixer l'estat del Pla de Millora de la Floresta. Segons ha informat Francesc Serra, responsable a l'Ajuntament d'obres als districtes, ha detallat que ja s'han asfaltat 23 dels 41 carrers. Malgrat tot, ha anticipat que les obres no acabaran fins a l'estiu, allargant-se d'aquesta manera sis mesos més del previst per diferents intervencions que no estaven previstes.

Serra també ha explicat que alguns veïns han demanat que s'asfaltés més part del carrer del que estava previst en el projecte acordat amb el col·lectiu la Floresta Parla i altres entitats. En aquest punt, Eva Serrats ha demanat a l'Ajuntament que faci pedagogia entre els veïns, ja que el projecte responia tant a criteris de qualitat urbana com a criteris ecològics. "No hem d'urbanitzar la muntanya, som un barri de muntanya", ha afegit Serrats.

Entre els veïns que han intervingut, la denúncia ha estat la mateixa: el poc espai que queda pel vianant. "Alguna cosa està fallant quan l'espai per vianants està ocupat per cotxes aparcats", ha apuntat una veïna. "A sobre, ara els cotxes corren més", n'ha afegit una altra. Un altre ha posat sobre la taula la qüestió de la seguretat dels vianants i les dificultats que tenen per moure's per la Floresta. Un aspecte, el de la mobilitat de les persones, que el president del Consell ha definit com un dels principals reptes del barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem