El jutge arxiva la causa contra Josep Lluís Alay, qui acompanyava Puigdemont

La Policia Nacional espanyola va cursar denúncia contra els quatre acompanyats per un possible delicte d'encobriment

El jutge de l'Audiència Nacional Diego De Egea no troba indicis que acreditin que les quatre persones que acompanyaven al president de la Generalitat de Catalunya a l'exili, Carles Puigdemont, quan va ser detingut a Alemanya el passat mes de març, poguessin haver incorregut en un delicte d'encobriment i té ha arxivat aquest dimarts la causa.

Més info: L'Audiència Nacional cita Josep Lluís Alay, qui acompanyava Puigdemont

Entre els investigats hi havia el professor de la Universitat de Barcelona, el santcugatenc Josep Lluís Alay, a més dels agents dels Mossos d'Esquadra Xavier Goicoechea Fernández i Carlos de Pedro López, i l'empresari Josep María Matamala, que anaven al cotxe amb el qual Puigdemont tractava de tornar a Brussel·les des de Finlàndia quan el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va reactivar l'ordre europea de detenció contra ell.

La Policia Nacional espanyola va cursar denúncia contra els quatre per un possible delicte d'encobriment, la qual cosa va motivar que la Fiscalia de l'Audiència Nacional incoés diligències d'investigació.

Més info: En llibertat el santcugatenc que acompanyava Puigdemont quan va ser detingut

El cas va recaure sobre De Egea, jutge de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6, que va citar els quatre acompanyants a declarar el passat 4 de juny. Matamala no es va presentar i fonts del seu entorn van al·legar que no havia rebut la notificació judicial en la seva residència, que està a Bèlgica.

 
Comentaris

Destaquem