El poder judicial reclama "mesures de protecció adequades" per a Llarena

Després de les pintades d'Arran a l'entrada de la casa del jutjge del Suprem a Sant Cugat

La comissió permanent del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) ha mostrat el seu "rebuig absolut" a les pintades que Arran, col·lectiu juvenil vinculat a la CUP, va fer aquest dimecres a la casa que el magistrat Pablo Llarena i la seva dona, Gema Espinosa, tenen a Sant Cugat del Vallès.

Més info: Llancen pintura groga contra l'habitatge de Llarena a Sant Cugat

L'organisme ha mostrat el seu rebuig a "tota conducta d'intimidació" que vagi contra els jutges que exerceixen a Catalunya i reclama a les autoritats competents en matèria de seguretat "mesures de protecció adequades i efectives" per a Llarena i la seva família, i per als jutges que presten servei a Catalunya.

En un comunicat aprovat per unanimitat, insten la Fiscalia, el Ministeri d'Interior i el Departament d'Interior a "adoptar mesures per perseguir les persones i grups que han participats en aquests fets delictius".

Més info: Un grup neteja la pintura groga de la casa de Llarena a Sant Cugat

La comissió permanent ha carregat contra un "grup organitzat d'emmascarats" que van "atacar" la casa de Llarena a Sant Cugat del Vallès "mentre un dels seus fills es trobava a l'interior", i ha assegurat que aquest "atac" també s'ha fet "contra tots i cadascun dels jutges i magistrats que presten servei a Catalunya".

A més, també ha mostrat el seu rebuig a "les expressions de suport a aquestes conductes criminals i a qui les estan animant". La comissió permanent també ha trasllat el seu suport i "compromís" als jutjats i magistrats que exerceixen a Catalunya i el seu "reconeixement més ferm i sincer per la tasca constant, callada i meritòria que presten dia a dia en benefici de la comunitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem