El projecte de la Casa de la Dona de Sant Cugat torna a caure

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han tornat a posar sobre la taula la proposta de la creació d'una Casa de la Dona

Sant Cugat no tindrà, de moment, una Casa de la Dona. El ple municipal, celebrat aquest dilluns, 24 d'abril, ha rebutjat la proposta presentada per la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA per crear una Casa de la Dona al municipi. 

Aquesta no és la primera vegada que aquest tema es tracta a Sant Cugat. I és que ja fa uns mesos que la CUP-PC va presentar aquesta proposta al ple, que va acabar retirant, ja que era un dels projectes finalistes dels pressupostos participatius. Projecte que tampoc va sortir entre les guanyadores.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha lamentat la manca de debat i "la negativa frontal i absoluta. Entenem que la voluntat és que ni hi hagi una casa de la dona". 

El text, que en un principi proposava que la Casa de la Dona s'ubiqués a Can Quitèria, ha arribat amb esmenes d'ERC-MES que tal com ha detallat el regidor Èric Gómez "la casa de la dona és un projecte de ciutat. Si no pot ser en aquest espai, hauria de ser en un altre". 

La moció no ha comptat amb el suport de l'equip de govern ni el PP. D'una banda, la tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha destacat que "són models completament diferents, amb els quals no hi estem d'acord. Totes les dones de Sant Cugat es poden trobar i reunir en qualsevol punt de Sant Cugat i mai ningú els dirà que no. Vostès parlen de crear un espai que creiem que no és d'interès general".

Per la seva banda, el portaveu del PP, Àlvaro Benejam, ha mostrat el seu rebuig a la proposta explicant que "no tenim la necessitat que l'administració financi un projecte excloent i sectari, que difondrà els postulats de la ideologia de gènere i del feminisme radical amb què vostès adoctrinen les seves formacions juvenils". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem