Sant Cugat augmenta la tarifació social en les escoles bressol

La ciutat bonificarà el 70% de la quota a les famílies amb menys renda

Sant Cugat de Vallès ampliarà la tarifació social en les escoles bressol i bonificarà fins al 70% de la quota a les famílies amb menys renda. Ho farà després que el ple municipal hagi aprovat els preus públics per a la prestació dels serveis del Patronat Municipal d'Educació per al curs 2017-2018. Una aprovació que s'ha aconseguit amb el vot favorable de la pràctica totalitat del ple, a excepció del PP que s'ha abstingut.

Com explicava recentment la regidora d'Educació, Esther Salat, el govern vol fer d'aquesta manera un pas més en la tarifació social, que aquest curs s'aplicava per primera vegada en les escoles bressol, l'escola municipal de música i l'escola municipal d'art amb un pressupost de 65.000 euros i va beneficiar uns 120 alumnes.

Pel curs vinent, s'augmentarà el pressupost fins a arribar al voltant dels 136.000 euros, segons ha especificat Damià Calvet, tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda. Calvet també ha reclamat que la mesura no repercutirà en les quotes de les rendes més altes.

El govern local vol també facilitar l'accés a aquestes bonificacions i no caldrà ja passar per Serveis Socials. En el cas de les escoles bressol, quan es faci les preinscripcions, les famílies hauran d'autoritzar a l'Ajuntament a accedir a les seves dades fiscals per, d'aquesta manera, gaudir de la tarifació.

Mireu les millors imatges del ple municipal d'abril. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem