La seguretat de les Planes arriba al ple municipal de Sant Cugat

Un grup de veïns i veïnes ha demanat a l'Ajuntament que augmenti les mesures de seguretat al barri de les Planes

La seguretat del barri de les Planes ha arribat al ple municipal celebrat aquest dilluns, 24 d'abril. El veí Juan Manuel Cayuelas, ha parlat en nom d'un grup nombrós dels veïns de les Planes per manifestar la preocupació al barri per "la inseguretat que es viu darrerament", apuntant com a exemples els assalts a cases, agressions a veïns, vandalisme i okupació.

 

 

Entre altres problemes d'inseguretat, han apuntat la zona de l'estació com a especialment conflictiva, els problemes generats pels centres de menors presents al barri, o les connexions il·legals a la xarxa elèctrica que generen talls de subministrament al barri.

 

 

Per Cayuelas, que ha lliurat un document amb diverses peticions que fan des del barri al Consistori i que està signat per 360 veïns, "a les Planes no ens sentim protegits", i ha reivindicat, en nom dels signants, "més presència policial; anàlisi de la situació dels centres de menors; acció conjunta entre Barcelona i Sant Cugat per millorar la seguretat; i més seguretat a l'estació de FGC".

 

 

La tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha remarcat la necessitat de denunciar qualsevol tipus de situació de les descrites. En aquest sentit, ha admès un "petit repunt" respecte de l'any anterior, però que "en números no és tant com la sensació que s'està vivint al barri".

 

 

En aquesta línia, Paraira ha anunciat que s'ha creat una unitat específica conjunta entre Guàrdia Urbana de Barcelona, mossos d'Esquadra i Policia Local per fer front a la situació, i ha anunciat que es parlarà amb FGC per millorar la seguretat a l'estació. Pel que fa al centre de menors, Paraira ha explicat que s'abordaran les recomanacions al pròxim Consell de Barri, que se celebra aquest dijous, 27 d'abril.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem