El PSC reconeix que el pacte amb "dues forces independentistes no ha estat fàcil"

El PSC també explica per què van rebutjar la proposta de Junts per Sant Cugat de formar govern

El PSC ha reconegut que el pacte de govern amb ERC-MES i CUP, "dues forces independentistes", "no ha estat fàcil" però que va ser l'aposta de la militància socialista a Sant Cugat. "Malgrat tenir discrepàncies importants en polítiques no municipals, hem valorat molt positivament fer aquest pas endavant i teixir un acord ampli de govern", ha argumentat el PSC en un comunicat.

Els socialistes emfatitzen que aquest pacte de govern compta amb "el suport de més de 20.000 vots a la ciutat" i que representa el "42% dels votants" i el "55% dels regidors". "L'acord aconseguit amb ERC i CUP ha estat programàtic, sense tenir present fins a l'elaboració del document final quina seria la repartició de les responsabilitats de govern, fet que ha donat coherència i llum a la voluntat d'assolir projectes per a la millora de la qualitat de vida del municipi", expliquen.

Així, pel PSC aquest pacte de govern "materialitza el suport dels votants progressistes a les eleccions municipals, fent la lectura de necessitat de canvi a la ciutat". Així, la formació veu l'acord com un pas per "establir mecanismes per abordar els problemes més importants per a la ciutadania com és l'emergència habitacional, la mobilitat sostenible, la seguretat i les polítiques d'ocupació".

De la mateixa manera, el PSC celebra que s'estableixin "noves sinergies amb altres forces progressistes deixant de banda aspectes de política nacional que poguessin influenciar en la paràlisi de la governabilitat i de la gestió de la ciutat". "Aquest acord va a favor de la ciutat, dels serveis públics i de la seva qualitat", resumeix.

La negativa a Junts per Sant Cugat

El PSC també explica la negativa a pactar amb Junts per Sant Cugat i que inicialment "no comptava amb els socialistes". "Mentre s'anava consolidant l'aposta d'esquerres, Junts per Sant Cugat anava virant i canviant de postura: del no en vull saber res a l'entrada a formar part del govern amb tots els honors, amb l'oferiment de càrrecs sense parlar de programa".

Amb tot, des del partit socialista van rebutjar la proposta tenint per la negativa de la militància i l'experiència de govern conjunt durant el 2017 amb el llavors PDeCAT. "Aquesta possibilitat va ser descartada quasi des del primer moment per a la poca fiabilitat i la feblesa que es mostrava en la negociació. Des del PSC no es va entendre aquest doble discurs [de Junts per Sant Cugat] de voler impedir un acord d'esquerres no sobiranista mentre s'intentava un pacte amb els mateixos [amb el PSC]", descriu el comunicat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem