El PSC vol desencallar el conflicte del Pacte per la Nit

Els socialistes han intensificat les converses amb les parts implicades d'aquest conflicte

El passat mes de juliol la formació socialista va iniciar una sèrie de contactes amb els diversos protagonistes del Pacte per la Nit per explicar el posicionament i veure quines són les demandes de cada implicat.

En el darrer Ple Municipal, celebrat el mes de juliol, es va rebutjar la moció presentada per ERC-MES on es demanava que es complissin els horaris establerts en el Pacte per la Nit. Doncs l'hora de tancament que marca aquest pacte permetien acabar les activitats nocturnes més tard dels horaris que s'apliquen actualment.

Després del Ple, els socialistes i l'equip de govern es van reunir per agilitzar els contactes amb la resta de protagonistes i donar per obertes les converses per arribar a un nou acord. Una trobada que va servir per veure que cal "actuar el més ràpidament possible i  que el pacte tancat amb anterioritat no complia les voluntats majoritàries de totes les parts".

Des de llavors el portaveu dels socialistes, Pere Soler, s'ha reunit amb diversos implicats del Pacte per la Nit, com l'Associació de Veïns del Centre, o els restauradors de la plaça Augusta. Un dels punts més afectats per aquest pacte i, que, el passat mes de juliol, van publicar un vídeo com a mostra de protesta per l'hora de tancament de les terrasses.

De les reunions realitzades amb els restauradors de la plaça Augusta, els socialistes conclouen que "hi ha hagut sintonia i coincidències en avaluar que el vigent Pacte per la Nit no responia a les seves necessitats, i que amb urgència cal una revisió dels horaris i de l’espai d’ocupació de la via pública".

El PSC té previst reprendre els contactes amb tots els implicats el pròxim mes de setembre. Per la seva banda la formació, "tal com va mostrar en el ple de juliol atorga un marge de confiança a la represa de les negociacions i a la predisposició de treball per part de l’equip de govern, i a la vegada, demana que les actituds de xoc, o de fronts no ajuden al consens ni a desencallar situacions".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem