L'Ajuntament flexibilitza els horaris de les terrasses durant l'estiu

Els horaris per aquest estiu seran els mateixos que es van acordar fa un any amb el Pacte per la Nit

Segons ha pogut saber el TOT, l'Ajuntament de Sant Cugat ha signat un nou decret amb el qual flexibilitzarà els horaris de tancament de les terrasses durant l'estiu, que seran els mateixos que els plantejats fa un any al Pacte per la Nit però amb restriccions en algunes zones. Fonts municipals han confirmat l'existència d'aquest decret i han explicat que els horaris de tancament durant l'estiu seran:

En tot el municipi:

  • De diumenge a dijous: a les dotze de la nit
  • Divendres, dissabte i vigília de festiu: a l'una de la nit

Tot i això, hi ha zones on les limitacions horàries seran més estrictes:

  • Plaça Augusta: De diumenge a dijous a les onze de la nit. Divendres, dissabtes i vigílies de festiu a les 23:30.
  • Carrer Elias Rogent: De diumenge a dijous a les onze de la nit. Divendres, dissabtes i vigílies de festiu a les 23:30.
  • Plaça Josep Playà (la Floresta): De dilluns a diumenge a les vuit del vespre.
  • Plaça de Doctor Pila: De diumenge a dijous a les 22:30. Divendres, dissabtes i festius a les onze.


D'altra banda hi ha tres zones que tenen uns horaris més amplis que la resta:

  • Zona del Mercat de Torreblanca, avinguda de les Corts Catalanes i de l'Hipòdrom a la carretera de Rubí: De diumenge a dijous a les 00:30. Divendres, dissabtes i vigílies de festiu a les 2:00 de la nit.

Polèmica sense resoldre

El maig del 2014 l'Ajuntament de Sant Cugat va acordar amb oposició, veïns i entitats el Pacte per la Nit, que regulava, entre altres, l'horari de les terrasses. A la tardor, de manera unilateral i per queixes de veïns, l'equip de govern va trencar l'acord i va aprovar un decret més restrictiu. Tambés es van congelar les llicències de noves terrasses fins a elaborar una nova ordenança, que van anunciar pel desembre del 2014 i que encara no està redactada.

Aquesta situació va provocar malestar del Gremi de Restauradors i campanyes de recollida de signatures entre alguns restauradors.

Els últims dies, bars i restaurants de Sant Cugat, concretament els de la Plaça Augusta, obligats a tancar cada nit a les onze, han tornat a denunciar la seva situació i les conseqüències econòmiques que pateixen per haver de tancar a aquesta hora; recordant que, per exemple, a la plaça d'Octavià, a escassos metres, poden tancar més tard.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem