El Ple rebutja el compliment dels horaris del Pacte per la Nit

Amb 12 vots a favor i 12 en contra, el vot de qualitat de l'alcaldessa ha desestimat la moció que presentava el grup d'ERC-MES

El ple municipal ha rebutjat la moció d'ERC-MES que apostava per fer complir els horaris de terrasses i activitats nocturnes al carrer que havia acordat el Pacte per la Nit, i que un decret va anul·lar a finals de l'any passat. Els horaris del Pacte per la Nit permetien acabar les activitats nocturnes més tard dels horaris que s'apliquen actualment. Pel que fa a les terrasses s'aplica a la majoria de zones el mateix horari del pacte, però hi ha zones en què no, com és el cas de la plaça d'Augusta.  



Tot i que el Ple no ha aprovat la moció, la votació ha estat ajustada. Primerament, el grup municipal de CiU ha demanat que la moció es quedés sobre la taula, però la petició no ha prosperat per 13 vots a favor (CUP-PC, Cs, ERC-MES, PSC, ICV ) i 12 en contra (CiU i PP). Però un cop s'ha hagut de votar la moció, el regidor del PSC, Pere Soler, s'ha abstingut, la qual cosa ha provocat un empat, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet servir el seu vot de qualitat. Conesa ha decidit rebutjar la moció però ha dit que es comprometia a tornar a convocar el Pacte per la Nit la setmana vinent.

CiU i PP en contra, l'oposició d'esquerres i Cs a favor i el PSC no ho sap

La problemàtica del carrer davant els horaris de terrasses i activitats s'ha traslladat a la sala de plens. L'equip de govern ha demanat confiança a l'oposició i ha defensat la mesura de reduir els horaris d'obertura de les terrasses per respectar el descans dels veïns.



La tinent d'alcalde de Serveis Urbans i portaveu del grup municipal de CiU, Cristina Paraira, ha defensat la posició del govern municipal. "S'ha de refer el Pacte per la Nit, ja que no va tenir en compte els veïns més afectats del centre", ha assegurat.



En aquesta línia també s'ha expressat el portaveu del PP, Álvaro Benejam. "Hi ha moltes queixes de veïns que no poden dormir. Estem a favor que es mantinguin les mesures que va adoptar l'Ajuntament perquè creiem que si no, els veïns no poden descansar". 

En paral·lel, ERC-MES, que ha estat el grup proposant de la moció, ha defensat el consens que va suposar el Pacte per la Nit. En aquest sentit, el regidor, Èric Gómez, ha explicat que pel seu grup el que preval és l'acord. "Han sorgit problemes que cal resoldre, però sempre dins el si del Pacte per la Nit, no amb decisions unilaterals. També demanem que es faci una ordenança de terrasses que les reguli".


CUP-PC també ha fet bandera del consens. El regidor, Ignasi Bea, ha subratllat que el seu grup parteix de fet que "tots som veïns". "El Pacte va ser fruit del consens, es va trencar unilateralment i a més no es van complir els acords de seguiment". La CUP-PC també ha demanat que s'unifiquin els horaris de totes les zones de Sant Cugat i ha criticat que sovint es fan "massa cas de les queixes" sense parlar-ne abans".

De la seva banda, Ciutadans ha defensat el descans dels veïns, però també el dret de fer negoci de les terrasses. "S'ha d'arribar a un acord i s'ha de reobrir la negociació del Pacte", ha destacat el portaveu, Aldo Ciprian.



Per part del PSC, Pere Soler ha explicat que no entraria a valorar ni els horaris ni el descans dels veïns i ha assegurat que el Pacte per al Nit "es va tancar en fals".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem