El Síndic de Greuges es posiciona en contra dels empresonaments polítics

Ramón Palacio, investit síndic el ple ordinari del dia 9 d'octubre de 2017, indica que "no és acceptable la involució democràtica que s'està produïnt a Espanya"

El Síndic de Greuges de Sant Cugat del Vallès, Ramón Palacio, ha declarat en un comunicat, fet públic aquest dilluns 26 de març, la seva condemna pels empresonaments dels polítics vinculats amb la ciutat, Raül Romeva i Jordi Turull, que van ser empresonats preventivament el passat divendres 23 de març, juntament amb Josep Rull, Dolors Bassa i Carme Forcadell.



Palacio ha indicat en el text, escrit per "obligació moral", que "el Govern d'Espanya, que va convocar les eleccions del passat 21 de desembre de 2017 (...) no pot negar ara el dret de cap dels parlamentaris escollits a ser candidats a la investidura com a president, i dels grups parlamentaris majoritaris a formar govern i a desenvolupar el seu programa electoral".



A més, el Síndic critica la separació de poders, l'abús de la presó preventiva, la utilització d'una suposada violència ciutadana i les vulneracions dels drets universals. "No és acceptable la involució democràtica que s'està produint a Espanya", sentencia.



Per últim, Palacio indica que "el Síndic de Greuges es posa a disposició de tots els ciutadans de Sant Cugat per traslladar les seves queixes al Síndic de Greuges de Catalunya", així com -si s'escau- a organismes amb una major jerarquia, com el Comissariat Europeu de Drets Humans.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem