El sobiranisme santcugatenc aplega més de 400 persones en un acte pel referèndum

Crida a votar al referèndum de l'1 d'octubre i crítica a l'estat espanyol per l'operació policial i judicial per evitar la votació

La campanya pel referèndum a Sant Cugat continua amb normalitat i sense alteracions per l'operació policial i judicial de l'estat espanyol per impedir la.votació de l'1 d'octubre. Si aquest divendres el president Carles Puigdemont reunia més de 2.500 persones al Parc de Ramon Barnils, aquest dissabte la plaça de l'Om quedava petita per un acte unitari pel Sí amb representants de partits i entitats sobiranistes.

Més de 400 persones han omplert la plaça per escoltar els arguments favorables al Si i la denúncia a l'actitud del govern espanyol. L'acte, convocat per la Mesa del Sí a Sant Cugat i que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Mercè Conesa, ha acabat amb l'encesa d'un Si gegant fet per espelmes.

Representants del PDeCAT, ERC, CUP, MES, Demòcrates, l'ANC i Solidaritat han estat els protagonites de la trobada favorable al Sí al referèndum i tots ells han analitzat la situació actual i han fet una crida a votar positivament el dia 1 d'octubre.

"Bona nit sediciosos i sedicioses"

Representants de partits sobiranistes han intervingut FOTO: Lali Puig

Teresa Mira, del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, ha estat la primera en exposar els argumente favorables al Sí i al referèndum. Mira ha denunciat "el context de repressió" que viu el país: "Hem avançat com mai en alliberament nacional de Catalunya i hem vist el grau de delinquencia de l'estat espanyol".

La membre de l'ANC ha destacat que s'ha construit "un moviment pacífic i feliç" i ha tingut un record, entre els aplaudiments del públic, pels polítics perseguits per la justícia espanyola i per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. "La nostra força està en una ciutadania plenament compromesa", ha afegit.
 


"Bona tarda sediciosos i sedicioses", ha començat la portaveu de la CUP, Núria Gibert, en referència a la darrera denúncia de la Fiscalia. La cupaire ha denunciat "el cop d'estat encobert" de l'estat espanyol a Catalunya, que busca "generar por". "El vot del sí ja no és un vot independentista, és un vot antifeixista i per la democràcia", ha proclamat.
 

Des del PDeCAT, Lluís Corominas també ha llançat un missatge als ciutadans: "No volem ser trepitjats i ho estem superant amb determinació. No hem de defallir els dies que queden fins l'1 d'octubre". "El futur és nostre i el què passi l'1 d'octubre determinarà el camí a seguir", ha emfatitzat.

"No som una turba"

El Sí s'ha il·luminat amb espelmes FOTO: Lali Puig

Magda Casamitjana, de Moviment d'Esquerres, ha fet referència al passat pel PSC de molts dels integrants de MES: "Som socialistes, però sense el carnet del PSCi convençuts que el poble ha de decidir". Casamitjana ha volgut destacar que votar no al referèndum "és un vot valent".

Antoni Castellà, de Demòcrates, ha començat el seu discurs amb ironia recordant que era "el míting il·legal número 19" que feia per la campanya del referèndum. "No som una turba, som ciutadans de Catalunya tossudament alçats per aconseguir la llibertat", ha afegit. El representant de Demòcrates ha acabat mostrant el seu "orgull" per la lleialtat dels Mossos, en un dels moments més aplaudits. "Sense por, estem guanyant. Facin el que facin, ni un pas enrere. Per cada detenció, la resposta ha de ser centenars de milers de vots l'1 octubre", ha finalitzat.

Per Solidaritat, Manel Manzanas s'ha dirigit al públic amb un consell: "Nosaltres ara hem d'aguantar una setmana que sera llarguíssima amb dignitat, paciencia, lluita i sense ni un grau de violencia". "Hem darribar 1 octubre, quostidiar les urnes, comptar-nos i al cap de dos dies proclamar independencia", ha insistit.

També ha participat al debat Eduard López, vicesecretari general d'Acció Política d'Esquerra Republicana, que ha comentat: "No caurem en les provocacions, contruirem una nova sobirania".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem